Dobrý den,
mohu požádat místní zkušené uživatele o radu? Mám Canon 600D od prosince 2013 a loni v květnu byl v servisu, jelikož ostřil špatně přes hledáček. Servis uznal závadu a seřídil zaostřovací rovinu AF systému a zrcadla. Poté bylo vše v pořádku až do prosince, kdy se ten samý problém vrátil. Znovu jsem tedy navštívil servis a žádal o důkladnější prověření nejen závady, ale také proč si nedokázal seřízení udržet. Oni jej pouze znovu seřídili za rekordní čas, i když říkali, že bude nutná důkladná kontrola a když jsem se ptal, proč to trvalo tak rychle, tak mi bylo řečeno, že tyto levné amatérské zrcadlovky potřebují seřízení často, jelikož se mohou rozladit používáním, otřesy, nebo extrémními výkyvy teplot. Podotýkám, že zrcadlovku nosím v polstrované brašně a chovám se k ní, jako k modle. Canon se k tomu postavil tak, že slova servisu jen potvrdil a že zákazník si musí vybrat fotoaparát také s tím, jaký servis je schopný mu zajistit a že pro náročné zákazníky doporučují např. 5D mk III, nebo 7D mkII.
Mohu se zeptat, jak často chodíte seřídit ostření do servisu a zda nevíte, jak drahé jsou takové úkony po konci záruky? Nebo zda se opravdu vyplatí koupit ta drahá těla, abych nemusel stále do servisu?
Děkuji moc za příspěvky a omlouvám se za dotaz, jsem stále začátečník.