Souhlas s feanoor a PL. Gamut: Chtělo by to psát srozumitelně, je hrůza to číst, sorry (poslední post ujde). Ondrej: Já myslím, že nadávají kvůli DR.
Přidám svůj pohled. Mám 6D a jsem docela spokojenej, v iso je na tom jak těla za dvojnásobek.
Je pravda, že mi ten DR zas tak ve finále neomezuje. Krásnej příklad je M. Kozak, používá to co mu v jeho focení vyhovuje, jde mu to a tak to má být. Je to i o sklech atd..
Ale nebudu si hrát na to, že by se větší DR nehodil a nemá cenu se vymlouvat, že není potřeba. Aź Canon přijde konečně s lepším čipem, tak i lidi co teď říkaj, že větší DR nepotřebujou budou rádi. Neříkám, že to každej hned nutně využije, ale prostě jednoduše jen z konkurenčního hlediska Canon v tomhle zaostává a to je fakt, kterej se nedá okecat.
Já ideálně chci foťák, který by mě při focení nestál v cestě a ničím neomezoval. Konkrétně u 6D bych bral lepší AF,DR, lepší jpeg, asi AWB a pořád ten zatracenej metering. Vadilo mi to i u D700, u 6D je to o něco lepší ale při mém stylu focení se s tím pořád peru. Problém vidím v tom, že default celoplošné měření dává dost velkou váhu zvolenému AF bodu, takže se to chová skoro jak bodové, ostatní módy nepomáhají, prostě je to nastaveno aby to exponovalo na světla. A tady by se mi ten DR hodil, ale říkám, dá se s tím pracovat (kompenzace, postproces) a výsledek je dobrej. Jde samozřejmě i o finance, kdybych měl na ty nejepší těla, tak je používám a nestěžuju si:) Z toho pohledu se mi líbí D750, za tu cenu je to vymakanej stroj, nejsem si jistej tím tělem, ještě jsem to ani neměl v ruce, ale myslím, že tohle se Nikonu povedlo. Závidím i ty kvalitní pevný 1.8/1.4 skla. Canon má starý 1.8 a pak až drahý 1.2. A stejně mají svoje mouchy. 50 1.2 už je opticky překonaná a 85 1.2 má údajně dost pomalý AF. Poměr cena/výkon pro mě mě nic moc. Zase mají fajnovou 135 f/2. Je to o kompromisech, nikdy nebudu o svojí věci tvrdit, že je dokonalá, v podstatě mě značka nezajímá. Když něco dělám chci to dělat dobře a nástroj co mi k tomu výsledku snáz pomůže je jednoznačné plus. Ale nemá cenu se vymlouvat, stejně je to v rukou. Takže zatím zůstávám u Canonu, přechod neřeším:)) Stejně bych měl spíš přestat tlachat a jít fotit. A Ganče, ne do m43 nejdu, z FF neustoupím:)