landov
Tady máš referenční výkon, když ho dosáhneš a nebudeš spokojen, tak je to špatný :-)
https://www.youtube.com/watch?v=nWAq1Ep_LFU&t=520s-- 4. 3. 2019 09:46 --pemar
Určitě čistě na letovky je ta D500 lepší volba.
Přidám jeden postřeh z toho víkendového focení - ohledně těch zde probíraných hledáčků. Bylo velmi zábavné sledovat, jak majitelé APSC foťáků měli pocit, že jejich hledáčky jsou malé a tmavé v porovnání třeba s EM1 nebo hlavně G9 a bylo vidět, že jim to vrtá hlavou.
Na druhou stranu, já se zase kouknul do jejich hledáčků, a i když byl menší, musím uznat, že chápu, proč mnozí preferují pohled do klasického hledáčku. Určitě to má něco do sebe. A to jsem koukal do spíš těch menších a možná méně kvalitních.
Obecně ten kurs vyvolal v mnoha lidech pocit, že si musí koupit zcela nové vybavení a že problém je v jejich foťáku.
Majitel Sony A7-2, který vypotřeboval 5 ks baterek a skončil focení předčasně už ani druhý den nepřijel, geek programátor, který si zvolil jako klíčové vlastnosti velikost hledáčku, stabilizaci a PROCAPTURE si neustále půjčoval moji G9 a koukal do dálky ... A to jsem ho neustále upozorňoval, že na ptáky v letu DFD není dobré ... Odjížděl zamyšlen a mám o něj strach.
Majitelé EM1 koukali na x-ko, to je naštěstí tak drahé, že to nákupní nadšení rychle uhasí.
O sobě radši nebudu mluvit.
Prostě banda bláznů, nechápu, jak si mohou foto-koncerny stěžovat :-)