Canon 70D

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Ganec 11. 5. 2015 06:36

Gamut: samozrejme že je to starší model .. veď som to napísal:
Ganec píše:Môj brácho mal presne taký istý problém (so staršími verizami aj tela aj objektívu, presne aj tie 3 metre spomínal)

dokonca to riešil aj na tomto fóre:
DUDISKO píše:tak som zase tu..
nechcem zakladať nové vlákno - týka sa to tej sigmy..
2 krát bola sigma v servise na doladenie a.. a nič..
vycvyakal som dnes zase mnoho záberov na 1,4 a presnosť ostrenia divnejšia ako divná..
je normálne že to ostrí ako sa mu chce a väčšinou hodí na väčšiu vzdialenosť ako 3m bek fokus??
...
neviete čo mám robiť?? objektív je vyladený, ale mám dojem že môj canon 60D ako keby to preostroval.. ako keby mal nejaké "*****ítko" v sebe a prasil mi výsledky..

stretli ste sa s tým niekto?? dá sa s tým niečo robiť???
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 11. 5. 2015 09:52

Jo a proto to nemá žádnou relevanci v tomhle tématu. Nemluvě o tom, že ten foťák dlouhodobě ke svý spokojenosti používal, jak tady taky psal, což jsi trapně vynechal. Takže platí, jsi prachsprostej lhář. Canon fakt nemůže za tvůj pos.anej život, lůzře.
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PepaZR 18. 5. 2015 10:17

mike-kt píše:Ahoj,

procital jsem tady forum a problem s ostrenim u canon 70D. Vsiml jsem si taky problemu u nove sigmy 30/1.4 ART. Zkousel jsem to ted na testovacim obrazku a ostri si to jak chce :/ Nastvavil jsem mikro nastaveni na +15 a pri testovani na 3m to funguje dobre, ale pak je zase problem s ostrenim na vetsi vzdalenost. Dela mi to i s canon 50/1.8. Nevite nekdo co s tim? Nevim jak preste otestovat jestli je problem v tele nebo v objektivu? Diky za tip. Co jsem tady tak cetl, tak je docela problem to v AWH dokazat a vyresit to s nima. Kdo vsechno tady ma pozitivni zkusenosti s reklamaci a vyresenim problemu s ostreni u AWH? Diky

Ahoj mike-kt řeším teď stejný problém na svém 70D se stejnou Sigmou a taky budu zasílat do AWH tak jsem zvědav jak dopadnu .
Ostatní objektivy jedou tak že 95-98% fotek je zaostřeno ok zbytek je třeba kvůli horšímu světlu trochu mimo hlavně u Tamrona 17-50.
Taky mám obavu z toho že budou dělat mrtvého brouka ...
Jinak se 70Dčkem nemám víceméně žádné problémy s ostřením tak doufám že to nenastaví na sigmu a tím pádem nerozhodí ostatní ...
PepaZR
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 18. 5. 2015 10:56

95-98% zaostrených dobre? Ani kontrastný AF nemá takú úspešnosť (aspoň podľa R.Cicalu) - veď taký 1Dx ma úspešnosť AF asi 85%... a moje 6D/1D4 cca 75%
Nie je to skôr hľadanie chýb za každú cenu? Ak by som mal takú úspešnosť AF na zrkadlovke, tak skáčem po plafón od radosti :D
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PepaZR 18. 5. 2015 11:04

To jsem samozřejmě napsal jen jako příklad že ostří u ostatních dobře neber mě hned za slovo :)
U té mé sigmy je to opravdu velká bída , o tom jsem se přesvědčil teď na svatbě kdy většina fotek z ní byla odpad :/
PepaZR
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Calven 18. 5. 2015 11:20

Sigma je vo väčšine prípadov lotéria. Aj tu častokrát platí, že nie sme taký bohatý... ;-]
Calven
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mike-kt 18. 5. 2015 12:46

PepaZR píše:
mike-kt píše:Ahoj,

procital jsem tady forum a problem s ostrenim u canon 70D. Vsiml jsem si taky problemu u nove sigmy 30/1.4 ART. Zkousel jsem to ted na testovacim obrazku a ostri si to jak chce :/ Nastvavil jsem mikro nastaveni na +15 a pri testovani na 3m to funguje dobre, ale pak je zase problem s ostrenim na vetsi vzdalenost. Dela mi to i s canon 50/1.8. Nevite nekdo co s tim? Nevim jak preste otestovat jestli je problem v tele nebo v objektivu? Diky za tip. Co jsem tady tak cetl, tak je docela problem to v AWH dokazat a vyresit to s nima. Kdo vsechno tady ma pozitivni zkusenosti s reklamaci a vyresenim problemu s ostreni u AWH? Diky

Ahoj mike-kt řeším teď stejný problém na svém 70D se stejnou Sigmou a taky budu zasílat do AWH tak jsem zvědav jak dopadnu .
Ostatní objektivy jedou tak že 95-98% fotek je zaostřeno ok zbytek je třeba kvůli horšímu světlu trochu mimo hlavně u Tamrona 17-50.
Taky mám obavu z toho že budou dělat mrtvého brouka ...
Jinak se 70Dčkem nemám víceméně žádné problémy s ostřením tak doufám že to nenastaví na sigmu a tím pádem nerozhodí ostatní ...

Ahoj, tak dej urcite vedet jak si dopadl. Zkousel jsem ted trochu vic o vikendu nastavit v tom mikro nastaveni a kdyz objektiv dobre zaostri tak uz se to zda byt v poradku. Je pravda ze na clonu 1,4 je ta presnost ostreni horsi, ale na kontrastni testovaci obrazec ostri dobre. Uvidim jak to bude pak vypadat v realu.
mike-kt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Raven007 20. 5. 2015 18:17

Cau ogari, zkusme to z jineho soudku!
Zkousel nekdo z vas AF microadjustment objektivu pomoci ML (AFMA)??
Jake mate vysledky oproti manualnimu nastaveni pomoci obrazce?
Schvalne necham moje zkusenosti (tedy pouze dnesni) na dalsi diskuzi.

S pozdravem Raven

P.S. ML pro 70D je nyni v alfa verzi 111A(B)
Raven007
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 20. 5. 2015 19:27

Ja se na ML pořád jen chystám,no a jediné sklo co zatím mám je 18-135 STM a to mi ostří přesně. Máte s tím objektivem někdo zkušenosti? Potřebuji optimálně vychytat časy na protipohyb s AI servo, zatím to není zrovna 100%.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mike-kt 21. 5. 2015 07:05

V ML ten microadjustment funguje jinak nez ten zakladni? A jak? Vubec netusim ze to jde v ML nastavit. Nikdy jsem to nezkoumal. ML jsem zkousel jen chvili na 7D
mike-kt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hoax 21. 5. 2015 07:09

v ML je tzv. dot tune, je třeba zaktivovat ten modul. Podle mě to funguje dobře. Je to automatický, nemusí se vyfotit jediná fotka. Když jsem to dělal ručně, došel jsem ke stejnému výsledku. Jako v jiných případech, je třeba si dobře postavit foťák, rovnoběžně s terčem, kontrast, dobré světlo atd..
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rnechvatal 21. 5. 2015 09:00

Dot tune jsem zkoušel podle návodu od p. Bambouska zde : http://www.sulasula.com/cs/mikronastaveni-af/ a musím konstatovat, že mi to u 2 testovaných objektivů vyšlo jinak, než pomocí klasického nastavení pomocí středového bodu na obrazec.
Proč je tomu tak, nedokážu říct. Možná je problém ve foťáku, protože jej opět vezu již na 3 reklamaci, kvůli problému s ostřením popsaném na straně 35 tohoto fóra. :hm
rnechvatal
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Raven007 21. 5. 2015 12:53

Tak ML dela automaticky to co p. Bambousek rucne. Tedy krome uvodniho manuelniho zaostreni na vzor v LV. Provede i zapis korekce do fotaku.
Nicmene ja jsem v minulosti delal "rucni" korekce trochu jinak. Metodou pokus omyl. Ovsem nikoliv rovnobezne fotak se vzorem, ale pod uhlem 45°...
Vysledky nebyly totozne s ML.

S pozdravem Raven
S pozdravem Raven
Raven007
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rnechvatal 11. 6. 2015 08:35

Tak se mi vrátil foťák z 3 opravy v AWH. O tom, že mi to jinak ostří na středový ostřící bod a jinak při zónovém a celoplošném ostření jsem tady psal. Skoro jsem se těšil, že po 3 reklamacích bude výměna foťáku, ale bohužel. :hm
Údajně je to jiná závada než předtím na autofokusu.

Oduvodnění :
Dobry den, bohužel nelze uplatnit nárok na odstoupení do kupní smlouvy z důvodů tří stejných závad. Třetí závada se možná projevovala stejně, ale chyba nebyla v AF, jako tomu bylo u předchozích dvou reklamací. U třetí byl snímač obrazu posunut o 60 um. Servis nastavil jen tento údaj a vše bylo v pořádku.

Takže teď se zamýšlím nad tím, jak je možné, že mi po druhé opravě poslali foťák s takovým problémem ??? To tam nikdo neprověřuje po opravě jeho funkčnost ??? Jsem z toho docela nešťastnej. Na něco člověk nepřijde hnedky, ale jen při určitém nastavení. No snad bude problém u mého foťáku opravdu vyřešen a já se konečně budu moct věnovat focení, místo věčného testování a seřizování.
Už jen to, že byl 3x v opravě nesvědčí o tom, že je v dobré kondici.
Přílohy
2015-06-11_00001.png
Vyjádření servisního technika
2015-06-11_00001.png (5.13 ) Zobrazeno 3040 krát
rnechvatal
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 11. 6. 2015 08:43

No a ostří teď správně nebo ne?
kozakm
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka