Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Ganec píše:jeden z najpodstatnejších...Ondrej Bobek píše:Zamysli sa este raz, fakt je ten dovod len ten jeden jediny a najzasadnejsi?
Zažil som to u brácha:
- pôvodne chcel foťák na bežné fotenie -> kúpil zrkadlovku so seťákom
- kvalitatívne ani rozsahom mu to nestačilo -> kúpil F4L teleobjektív a seťák odložil
=> no keď ho už mal, tak ním nemal čo fotiť (na doma to bolo príliš dlhé)
Bolo mi ho až ľúto ako hľadal úpenlivo motívy ktoré by mohol fotiť. Ako ma volal aspoň sa prejsť do prírody, že možno tam niečo odfotí. Neskôr už cielene: aby som hádzal kusy pečiva kačkám kým ich on pri tom bude fotiť. Chvíľu fotil len "vrabce". Až napokon .. chtiac-nechtiac .. skončil u spločenských udalostí .. a FF.
EDIT: Pentax si kupujú ľudia čo vedia čo chcú. A tak si fotia to čo chcú oni.
Nič ma nenapadá čo by ich "nepriamo" nútilo do komerčnej sféry...
pemar píše:645Z je mašina. Po stránce obrazové kvality je to moje krevní skupina, 55mm D-FA a 120mm FA F4 Macro jsou parádní objektivy.
Moc hezky napsané, ale chybí mi tam v mých očích jediná obrazová alternativa D800e (D810) s Otusem 55/1,4, Otusem 85/1,4 a Sonnarem 135/2. Přes menší senzor je obrazová kvalita této kombinace v mých očích hodně blízko.
pemar píše:Pár se jich najde, třeba Milosz Wozaczynski, ale je to přesně fotka, ze které jásají poroty, ale svatebčané už méně.
tahle tuším vyhrála soutěž Hasselbladu.![]()
Radek71 píše:To je "nulovej" rozdil. Asi jako kdyz nekdo vyfoti s 70-200 ohniskem 150mm neco pomoci 5D a 7D.![]()
![]()
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků