Ondrej, pekne si popisal tie rozdiely.
No chcel som poznamenat ze v samotnom obraze az taky velky rozdiel nie je.
(dokonca dnes mam pocit ze lowend je na tom mozno aj lepsie)
Skratka podla vysledneho obrazu su:
bezne kompakty -> lepsie kompakty (s vacsim chipom napr.) pripadne kompakty so specialnymi funkciami (multiexpozicia) -> .. dlho dlho nic .. -> zrkadlovky & PEN & Panasonic G & Sigma DP -> FF zrkadlovky & daka Leica
Ondrej Bobek píše:Nastavenia na DSLR sa volajú NASTAVENIA pre to, lebo si ich KAŽDÝ nastaví tak, ako mu to vyhovuje - nepoznám jediného užívateľa DSLR, ktorý používa fotoaparát v továrenskom nastavení (a to ich poznám dosť veľa).
Co konkretne mas ty napevno nastavene inaksie ako od vyrobcu?
Keby som mal 1000D tak urcite znizim aspon saturaciu ..
Ale na PEN-ovi mi zatial jeho defaultne nastavenia vyhovuju (mal som len doladene WB u ziarovky) .. len som si prepol nech mi vytvara zaroven RAW .. ked potrebujem cosi ine tak si to zmenim, no potom to vratim spat do normalu
Ondrej Bobek píše:PS: 7D nemá degradované farby,...kaď si porovnáš výsledok 1000D a 7D s vypnutou NR, tak dostaneš podobný obraz, akurát bude mať 7D vyššie rozlíšenie.... ak si pozrieš obe fotky v editore, tak zbadáš, že expozícia je podobná, farby skoro rovnaké, no fotka z 1000D je kontrastnejšia - má viac podexponovaných aj prepálených miest.
Mas pravdu .. zabery lowendu su zvycajne presaturovane (co zvysuje farebny sum) a prekontrastovane .. takze sa zdaju krajsie na prvy pohlad. Som zvedavy ci to tak bude aj u 550D...
No ked u 7D porovnas zabery s "high ISO on/off" tak zbadas rozdiel aj na fullscreen (teda u mna zmensene na 1280x853), na rozdiel od zaberu z 1000D.
U 7D by som teda "high ISO" radsej nastavil na "off" (alebo pouzival RAW)