Stránka 3 z 11

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 8. 2007 13:27
od spirit
[quote="Maročan";2 Spirit: U TZ3 tahle "hrozná" fukce je, ale dělá se v menu prohlížení. Kde se do fotky vloží datumové razítko. Lze volit včetně času a je brán z EXIFU. Jediná nevýhoda je, že z původní fotky udělá kopii a razítko dá do zmenšené kopie. Lze dělat i hromadně.

Asi inženýři z Panasonicu neuvažovali, že by někdo takto zprasenou fotku tiskl a tudíž jí potřeboval v plném rozlišení:-)


Odeslat příspěvekNapsal: 1. 8. 2007 17:29
od Maročan
jasně, to chápu. ale už jsem tak viděl i fotky z dovolený!!

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 8. 2007 19:33
od spirit
[quote="Maročan";jasně, to chápu. ale už jsem tak viděl i fotky z dovolený!!n/quote]

to ne!!! .... tak jsem to zkoušel, nikde jsem to nenašel .. ten foťák to asi neumí si myslím .... no co už no ...

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 8. 2007 20:08
od rudi86
[quote="Maročan";jasně, to chápu. ale už jsem tak viděl i fotky z dovolený!!n/quote]

nechápu takové myšlení s datumem :roll: :mrgreen:

DMC-TZ2 = velké zklamání

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 8. 2007 16:29
od Luda35
Koupil jsem výše uvedený foťák a jsem zděšen a znechucen jak špatně tento foťák nejen fotí, ale má i zmatené, nepraktické a v některých případech polofunkční ovládání. Optika je asi dobrá (až na tu světelnost), špatný je ovšem čip a SW/HW. Když vyfotím a porovnám obrázky z mé staré a primitivní Konici E323, málokdy vyjde snímek z TZ2 lépe. Venku na světle fotí TZ dobře, i stabilizátor je OK, ale jakmile se sešeří nebo člověk fotí v interiéru, výsledek je katastrofální. TZ2 je vybaven nějakým silným filtrem šumu čipu a ten při málo světla kolikrát tak rozmaže některé tmavší objekty, že to vypadá jak beztvaré fleky (viz přílohy). Další problém je se zvukovými poznámkami co se dají k fotce dodatečně namluvit. Když se spustí nahrávání, skutečné nahrávání začne až po 2-3 vteřinách což na displeji to ale vypadá, že nahrávání funguje ihned!!! Další pomateností konstruktérů (nebo jejich zadavatelů) je složitost (velký počet) motivových programů, z nichž u některých nejde např. vyvážení bílé, korekce expozice, rozlišení a další funkce někde ovlivnit jdou, jinde nikoliv. Z naprosto nepochopitelných důvodů neexistuje program, kde by fungovalo všechno. O zcela mauálním režimau nebo aspoň prioritě času/clony ani nemluvě. Baterie moc dlouho nevydrží zřejmě také proto, že se foťák v místě úchopu nad baterií při provozu silně zahřívá (že by tak topil opěvovaný procesor Venus engine???).
Nevím pro koho tenhle foťák je, amatér se utopí v přehšli funkcí a ten kdo principu focení aspoň trochu rozumí musí být znechucen. Je to škoda, dát tam aspoň lepší čip, byl by to super foťák.
Nejhorší je, že člověk co chce malý foťák co dělá pěkné fotky nemá jinou volbu. Všechny ostatní od jiných firem na tom nejsou o mnoho lépe. Já měl navíc požadavek širokého ohniska 28 mm a SD karty (používám ji do PDA, MP3, USB Flashky apod. takže nebudu kupovat foťák s málo rozšířenou a drahou xD kartou nebo memorystickem).

P.S. Foťák se mi naštěstí podařilo vrátit prodejci a čekám i nadále až se někdo uráčí vyrobit použitelný kompakt, zrcadlovka je pro mě totiž neprakticky velká.

http://home.tiscali.cz/fotogalerie7/e323.jpg
http://home.tiscali.cz/fotogalerie7/tz2.jpg
http://home.tiscali.cz/fotogalerie7/tz2_vyrez.jpg

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 8. 2007 17:14
od honzasmej
Zdravim, chci se zeptat jestli TZ3 má funkci(nevim jak se ta fce jmenuje) je to ze kdyz se zmackne spoust fotoaparatu ze fotak udela nekolik fotek za sebou a uzivatel si potom muze z nekolika vyfocenych fotografii vybrat fotku ktera se mu nejvice libi???diky za odpoved Honza

TZ2

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 8. 2007 17:26
od Pavel21
2: Luda35
Možná jsi měl zkusit TZ3, viděl jsem z něho už pár moc pěkných fotek. Anebo jestli nebyl vadný ten tvůj kousek. Nechce se mi pořád věřit, že nové digitály budou zas až o tolik horší než ty starší kusy, ale asi je to tak :(

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 8. 2007 18:14
od Maročan
Luda 35: Založil jsem tohle vlákno, jelikož si myslím, že je to velice kvalitní foťák. To co jsi vystavil vypadá na buď poškozený kus a nebo mastnou čočku objektivu.

Měl jsem Sony V1 (20tis Kč), coolpix 5900(10tis Kč), FZ5, Nikon D50(18tis+12tis Kč) a teď mam TZ3 a fotky jsou naprosto super a není nic, co by mi zásadně vadilo.

Menu je jednoduché a rychlé a rozhodně né zmatené. Motivové programy jsou od toho, aby nastavily i WB a jiné parametry. Pokud ti příjde zmatené, mam pocit, že to bude asi jen tvůj problém, jelikož si na menu rozhodně nikdy nikdo nestěžoval.

To co zde popisuješ, je naprosto v rozporu s mýma zkušenostma a v rozporu se všemi závěry recenzentů.
Já tvrdím, že je to kvalitní kompakt s vynikající kresbou, dokonce kvalitnější než Sony V1 a to už je pořádnej kalibr!!!!

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 8. 2007 18:20
od Maročan
honzasmej píše:Zdravim, chci se zeptat jestli TZ3 má funkci(nevim jak se ta fce jmenuje) je to ze kdyz se zmackne spoust fotoaparatu ze fotak udela nekolik fotek za sebou a uzivatel si potom muze z nekolika vyfocenych fotografii vybrat fotku ktera se mu nejvice libi???diky za odpoved Honzaa/quote]


Máš možnost fotit 3 snímky s rozdílnou korekcí (stupni) expozice až +-1EV a pak má samozřejmě několik režimů sekvenčního snímání. Jinak je to Bracketing.

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 8. 2007 18:36
od Maročan
Rozsah Zoomu

bez zoomu:
--------------
Obrázek

10x optický zoom:
----------------------
Obrázek

10x optický zoom + 4x digi zoom:
-----------------------------------------
Obrázek

10x optický zoom + EZ + 4x digi zoom:
------------------------------------------------
Obrázek

S digitálním zoomem jsou obrázky už dost nekvalitní, nicméně na určité věci stále použitelné...pro šmíráky jako dělané:-)

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 8. 2007 18:49
od Maročan
Fotky na MAX ISO 1250:

náhled:
---------
Obrázek

1:1 (ISO 1250)
------------------
Obrázek

Re: DMC-TZ2 = velké zklamání

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 8. 2007 19:03
od Maročan


Opravdu to vypadá na zamatlaný objektiv, jelikož krabice nalevo je relativně ostrá, ale celá podlaha je rozpitá. Také na fotce není skoro žádný šum a TZ2/TZ3 moc neodšumujou, spíš šum nechávají v obraze. Je to divné, takhle podobně fotila má 6233 :D

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 8. 2007 19:08
od irmo
Marocan, neviem s cim je v rospore s ostatnymi recenziami. Ved v poctate tam pise, ze tz je jeden s najlepsich pri danej velkosti a za dobreho svetla ma dobre fotky ...., len si akosi chlapec neuvedomil co kupuje, ze je to plnej automat a nie ziadny fotak nabyti funkciami a ze za tak vela Mpixelov na tak malo senzore zaplati svoju dan ... a skludom verim, ze v nahlede 1:1 vyjde aj stary 3Mpixel menej zasumeny ako 8Mpixel novy, ale treba si uvedomit, ze ten 8Mpixel by bolo rozumne pozerat nie 1:1 ale 1:2,7.

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 8. 2007 19:28
od Maročan
irmo: Čti pořádně.
1) Tvrdí, že Panasoniky mají zmatečné menu. Absolotně všude píšou, že menu je přehledné a neztratí se v něm ani začátečník.
2) Kvalita fotek, co popisuje je tak mizerná, že takhle nefotí ani horší fotomobily. (ale uznávám, že to může být TZ2 s nějakou vadou či mastným objektivem)
3) To že nadává na to, že TZ2 nemá manuální fce mi příjde jako pláč na špatném hrobě. Copak výrobce tuto skutečnost tají? Je to ve všech recenzích.
------
4) Pokud porovnáš 3MPx a 8 MPx foťák, bylo by férovější oba porovnávat při stejném rozlišení, protože obrovské plachty stejně nikdo netiskne. Pak ti výjde lepší 8MPx foťák. (Pokud teda nemá nějaký brutální algoritmus na rozpatlání šumu)

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 8. 2007 21:27
od irmo
1) menu je velmi subjektivna zalezitost, treba vzdy brat s rezervou 2) asi som slepi, ale kde to porovnava so slabsim fotomobilom????

3) suhlas, ale je fakt ze od fotaku za 10k+ by som tiez ocakaval aspon programi s prioritmy casu, clony 4) ciastocne suhlas

Dpreview:
NR smoothing/smearing of fine detail and texture even at ISO 100 (and fairly strong at ISO 200) tak neviem ako je to s tim odsumovanim a ponechavanim detailov ;-)

clovek ta musis trochu podpichnut, inac by tu nebola sranda :)