od Salva Pecka 4. 8. 2021 10:35
Ahoj, také jsem se rozhodoval, ale těch uživatelů co přešli ze III. na IV. moc není, nebyl důvod přecházet.
Tak že musíš googlit.
Cena je stále přemrštěná 4.roky po uvedení skoro 50k. to je docela dost, proto si myslím, že to není moc dobrá investice
kor když zjistíš, že ti nevyhovuje a budeš chtít foťák prodat .
Obrazový výstup bude stejný, největší rozdíl bude v režimu ostření a videa.
Já mám u IV. ostření na oko a za světelných podmínek to funguje velmi dobře. Myslím, že III. to neměla.
Fotoaparát potřebuje pro kvalitní snímky hodně dobré světlo, jakmile není, kresba se ztrácí a dělat výřezy
z delších ohnisek nepřipadá v úvahu, daň za 1" čip. Na rodinné focení a občas něco ukázat světu je to super aparát, na video
také a dá se s tím opravdu vyhrát. Jinak je to také dost těžká cihla na cestování daň za ALL IN ONE. Jestli s tím nehodláš honit
divokou zvěř tak by jsem ještě zauvažoval nad kapesním RX100VII který má si myslím dostatečný rozsah
a stejný obrazový výstup, navíc ušetříš nemalý peníz. Jinak samozřejmě pak systém 4/3 Olympus/Panasonic kde za cenu RX10IV dá pořídit také velmi slušná "kapesní" sestava.
Foto-Fujifilm/Sony/ Nikon / Ricoh
Audio - Sennheiser HD 650 / AKG K 845 BT/Koss PRO/COWON Plenue D2 / M. F. LX2-HPA / AudioQuest DragonFly Red
PC- Asrock taichi x370/Amd Ryzen/GEFORCE GTX 1060/16GB RAM