Stránka 1 z 2

Problém u TZ5 s HD videem

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 3. 2009 15:40
od farmic
Koupil jsem si novou kartu ADATA SDHC 16GB CLASS6 (Read/Write: 22/10 MB/s) do panasonicu TZ5. Fotky jsou zapisovány na kartu bezproblému ale HD video se zapisuje jenom několik vteřin a poté naskočí hláška že video bylo zrušeno následkem pomalé zapisovací rychlosti na kartu. Je možné že karta je pomalá do tohoto fotoaparátu, nebo je vadná karta a nebo si mám pořídit jiný druh karty? A můžete mi poradit program, kde zjistit jaká je průměrná rychlost této karty?

Děkuji za vaše názory

Re: Problém u TZ5 s HD videem

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 3. 2009 16:00
od Petr1968
Pomalá by neměla být.Pokud tedy sedí údaj na kartě se skutečností :D :D I když TZ 5 používá nenažraný kodek .10MB zápis musí stačit.

Re: Problém u TZ5 s HD videem

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 3. 2009 16:09
od farmic
A je teda mozny ze karta je vadna od vyroby? Jak teda zjistim jeji prumernou rychlost..jestli existuje nejakej program na to..

Re: Problém u TZ5 s HD videem

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 3. 2009 23:18
od Hlinda
Presne stejnou kartu (ADATA SDHC 16GB CLASS6 (Read/Write: 22/10 MB/s)) jsem koupil do TZ5 take. A stejny problem-zrusen zapis HD videa. Kartu jsem reklamoval, obdrzel jiny kus a jiz v poho. Podle mereni mela ta puvodni zapis kolem 4,5MB/s a ta vymenena jiz 5,5MB/s, otazkou je jak rychlou mam v notebooku ctecku - to tezko rici. Kazdopadne cteni 22 a zapis 10MB/s jsem z ni nedostal ani naznakem. A to je karta CLASS 6.Byla ale levna - cca 800Kc.

Re: Problém u TZ5 s HD videem

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 3. 2009 09:14
od Petr1968
Class 6 znamená garantovaně 6 MB : Mám
Secure Digital SDHC SD2.0 16GB Class6 TRANSCEND a problém nebyl ani ve FUL HD kameře. Mě spíš zajímá jak je to se zoomem. Takže už kontinuálně ostří ? A co zvuk? Je slyšet v záznamu zvuk motorku zoomu?

Re: Problém u TZ5 s HD videem

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 3. 2009 12:40
od farmic
Dobrá, tak já tu kartu budu reklamovat a uvidíme jestli dostanu lepší kartu :) díky za radu..

PS: na zoom se ti podívam ;)

Re: Problém u TZ5 s HD videem

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 3. 2009 22:51
od vanDave
Vezmi něco jinýho než A-Data. :) Sandisk, Kingston, Lexar...

http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... tal%5CSDHC

Re: Problém u TZ5 s HD videem

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 3. 2009 23:38
od Hlinda
vanDave píše:Vezmi něco jinýho než A-Data. :) Sandisk, Kingston, Lexar...

http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... tal%5CSDHC


Take jsem zkousel zminene A-DATA v obchode vymenit za jinou znacku. Bohuzel jinou znacku nemeli a ke vsemu ani nechteli pripustit vymenu za jine zbozi(nebo vraceni penez). Tak jsem vymenil kus za kus A-DATA. A pak uz v pohode.

Re: Problém u TZ5 s HD videem

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 3. 2009 07:51
od Petr1968
Co karta,to original 8-D 8-D

Re: Problém u TZ5 s HD videem

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 3. 2009 20:05
od farmic
Tak jsem původní kartu vyreklamoval a dali mi hned nový kousek. Bohužel záznam videa v HD kvalitě se zase nepovedl (jenom na několik sekund). Tak jsem se naštval a původní kartu A-data jsem dal do mého EEE :D a teď si hodlám koupit novou kartu.

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44587

Tahle bude stačit odborníci? :D

Re: Problém u TZ5 s HD videem

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 3. 2009 21:33
od Petr1968
Nebude :mrgreen:

Re: Problém u TZ5 s HD videem

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 3. 2009 21:35
od player
Hlinda píše:Presne stejnou kartu (ADATA SDHC 16GB CLASS6 (Read/Write: 22/10 MB/s)) jsem koupil do TZ5 take. A stejny problem-zrusen zapis HD videa. Kartu jsem reklamoval, obdrzel jiny kus a jiz v poho. Podle mereni mela ta puvodni zapis kolem 4,5MB/s a ta vymenena jiz 5,5MB/s, otazkou je jak rychlou mam v notebooku ctecku - to tezko rici. Kazdopadne cteni 22 a zapis 10MB/s jsem z ni nedostal ani naznakem. A to je karta CLASS 6.Byla ale levna - cca 800Kc.


To uprimne receno vubec levne neni, kdyz jsem ja koupil novy SanDisk ULTRA II 16GB za stejnou castku.

Re: Problém u TZ5 s HD videem

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 3. 2009 19:52
od janmil
Podľa mňa 10MB/s je u tohoto foťáku málo, karty s touto rýchlosťou zápisu predpisuje výrobca pre model TZ1 (5MPix). TZ5 má 9 MPix. V návode by to malo byť špecifikované.

Re: Problém u TZ5 s HD videem

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 3. 2009 20:05
od janmil
janmil píše:Podľa mňa 10MB/s je u tohoto foťáku málo, karty s touto rýchlosťou zápisu predpisuje výrobca pre model TZ1 (5MPix). TZ5 má 9 MPix. V návode by to malo byť špecifikované.

Aj som našiel na nete návod pre TZ5 v Eng. a v ňom vetičku : We recommend using a card of at least 10 MB/s (as marked on its packaging, etc.)
Teda minimálne 10MB/s.

Re: Problém u TZ5 s HD videem

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 3. 2009 20:20
od farmic
Tak tahle karta uz bude stacit na zapis HD videa :D co vy na to? :)

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62054

Díky ;)