Stránka 1 z 2

panasonic DMC-FX 10

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 7. 2007 08:19
od l.balda
mám tento problém:zkopíroval jsem si fotky z karty do PC,tam je mám ale po vymazání karty a zpětného zkopírování z PC na kartu(vše proběhlo OK) nějakých fotek mi foták nic nepřehraje(píše že nic není k přehrání),ale po vložení karty do PC se mi otevře a v poho přehraje ale ve foťáku nic nenačte,když vím že ta karta je plná fotek,prosím poradte :( díky Libor

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 7. 2007 08:44
od jedovaty
Mám pocit,že je to stejné,jako v případě videa,na disku je jiný systém souborů,než na kartě.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 7. 2007 09:01
od l.balda
a co se s tím dá dělat?libor

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 7. 2007 09:12
od jedovaty
Zkus to někde na počítači s FAT,možná to pak půjde,ale nevím.Možná je moje domněnka mylná.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 7. 2007 11:46
od KubaPa
A nedal jste je na tý kartě do jiného adresáře, než kde původně byly? To by mohlo vysvětlovat to, že je foťák nezobrazí. Kolik ten foťák ukazuje kapacitu karty? Odpovídá počet snímků prázdné kartě (pak je někde problém)? Nebo ukazuje, že část kapacity karty zhruba odpovídající počtu těch fotek je zabraná (pak tipuju, že jsou jenom v jiném adresáři nebo tak něco, pokud se dá vyfotit další fotka, taky to potvrzuje tuto doměnku.).

Re: panasonic DMC-FX 10

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 7. 2007 11:49
od irmo
l.balda píše:mám tento problém:zkopíroval jsem si fotky z karty do PC,tam je mám ale po vymazání karty a zpětného zkopírování z PC na kartu(vše proběhlo OK) rb]nějakých fotek mi foták nic nepřehrajer/b](píše že nic není k přehrání),ale po vložení karty do PC se mi otevře a v poho přehraje ale ve foťáku nic nenačte,když vím že ta karta je plná fotek,prosím poradte :( díky Libor(/quote]


toto ma trochu zarazili ...., takze ak spravne chapem niektore fotky prehra a niektore nie. To by sa dalo naozaj vysvetlit iba tak ako jedovaty pise, ze fotak pouziva iny system zapisu ..., napr. ocakava ze fotky zacinaju na par. bitoch, kvoli rychlesiemu spracovavaniu atd.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 7. 2007 12:24
od l.balda
nenačte vůbec žádný,přitom v PC jsou z karty čitelný

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 7. 2007 12:50
od dadajax
Mám sice jiný model (FX3) , ale je to stejné jako u tebe. I v manuálu se píše něco ve smyslu, že pokud nakopíruješ na kartu fotky z PC, že je foťák nemusí umět zobrazit. Nejspíše to bude tak jak už bylo řečeno, že foťák používá jiný způsob zápisu na tu kartu.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 7. 2007 14:06
od KubaPa
A pak je tu ještě jedna otázka: K čemu člověk potřebuje nahrávat na kartu fotky z PC a potom je prohlížet na foťáku?

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 7. 2007 14:29
od Maročan
jedovaty píše:Zkus to někde na počítači s FAT,možná to pak půjde,ale nevím.Možná je moje domněnka mylná.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 7. 2007 15:11
od Maročan
KubaPa píše:A pak je tu ještě jedna otázka: K čemu člověk potřebuje nahrávat na kartu fotky z PC a potom je prohlížet na foťáku?n/quote]

Dovedu si představit, že bys je třeba chtěl ukázat babičce na TV. Většinou babičky nemívají počítače:-)

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 7. 2007 15:32
od KubaPa
2 Maročan: na to bych použil notebook, případně fotky nechal udělat v papírový verzi, bylo by to obojí snazší než někde hledat založenej televizní kabel k foťáku. Ale uznávám, že to pro někoho může být důvod.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 7. 2007 15:39
od Maročan
Tahat booka? A ukazovat napůl slepý babičce malý pohlednice?:-)

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 7. 2007 15:52
od KubaPa
2 Maročan: [OT] Z jaký vzdálenosti se tvoje babička dívá na televizi? Tipuju, že na tý pohlednici, která se dá dát těsně k očím jde vidět víc (-: A v mým případě tahat booka radši, než používat D200 jako prohlížečku fotek na televizi (= prakticky svatokrádež) [/OT]

Navíc to ta televize hoodně zdegraduje, přeci jenom jejich rozlišení je mizerný a pro nepohyblivý obrázky prakticky nepoužitelný.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 7. 2007 16:02
od jedovaty
[quote="Maročan";
Předpokládám vzhledem k rozšířenosti, že uživatel má nějakého klona WIndows a všechna umí pracovat s FAT a FAT32. Problém by mohl být snad jen u 95 a 98 a to pouze v případě, že by měl kartu naformátovanou na NTFS a to mu systém fotoaparátu ani OS nedovolí. Takže chyba bude jinde.
T/quote]
Já vycházím z toho,že většina lidí má windows XP a na něm systém souborů NTFS,ale na těchto discích bude zřejmě nějaký FAT.Ale jak říkám,byl to jen pokus.