Stránka 2 z 3

Re: Canon G1X MkIII

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2017 09:51
od bob222
Tie rohy mi pripadajú rozmydlené. O tej aberácii ani nehovoriac.
Za tie prachy nič moc.

Re: Canon G1X MkIII

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2017 13:02
od Almik
bobe mě ta kresba celkově nepřijde tak zlá, na to že ten testovací snímek na dpreview je na max. zoom.

Re: Canon G1X MkIII

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 12. 2017 20:06
od landov
Tak ja som sa rozhodol dat tomuto kompaktu sancu. Rozhodol som sa predat Sony RX100 III a kupit G1XIII ako doplnok k zrkadlu. Dovod je rovnaky ako pri kupe RX100III: vylety, tury, bike cize fotenie v exterieroch. Teda svetelnost by nemala byt limitom. Sony je sice mensie a svetelnejsie, ale predsa len ten 1" je malo. Zajtra by mal Canon dorazit tak uvidim, prinajhorsom ho vratim do 14 dni.

Re: Canon G1X MkIII

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 12. 2017 00:57
od Luckyghost
Jsem zvědav na ostrost na nejnižší clonu. Já vždy musím na mk.II o 1EV přiclonit a pak je ostrý perfektně a že je to rozdíl jako bláto vs. břitva.

Re: Canon G1X MkIII

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 12. 2017 16:52
od landov
G1Xmk3 je doma, prve dojmy:
- Made in Japan a tomu zodpoveda aj prevedenie - poctivy kus zeleza, padne celkom dobre do ruky - v porovnani s RX100 je to ako drzat zrkadlo,
- ostrenie je celkom rychle, ale zrkadlo to nie je, pri horsom svetle sa tazsie chyta
- vyber AF bodu sa da robit tahom prsta po displeji aj pri prilozenom oku na hladaciku - vobec to nie je komfortne (ale jedine pouzitelne), ovela lepsi sposob by bol stvorsmerny volic, bohuzial jeho pouzitie je na tomto kompakte sprznene potrebou najprv stlacit jedno tlacidlo a az potom pouzit stvorsmerny volic (totalna blbost...ak robim nieco zle tak uvitam rady)
- vydrz baterie bude asi dalsim velmi slabym miestom
- objektiv som zatial velmi nemal cas testovat, ale zatial sa mi javi ako standardny setak so slabou svetelnostou na konci, ziadna dychberuca ostrost
- myslim, ze svoj ucel na tury, vylety s rodinou to bude OK
- vcera som dal kartu do PC, spustil LR a k..va! Rawy nepodporovane. Akoby zazrakom vsak vysla dnes posledna aktualizacia LR6.14, ktory fotak podporuje - to som mal na male :-)

Dnes pocas sluzobky (Velky Folkmar)
Obrázek

Re: Canon G1X MkIII

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 12. 2017 13:54
od landov
Mozete niekto poradit, v com je problem ? Stiahol som fotky do LR a na jednej som objavil toto (vyrez z rohu):
Obrázek
Pdodozrenie padlo na SD kartu, tak som ju nanovo naformatoval, nafotil cca 40 zaberov a na dvoch dalsich to iste. Napada ma problem so zavierkou, ci?

edit:
Uz som bol rozhodnuty fotak reklamovat, ale pre istotu som stiahol ten Canonacky DPP (mimochodom je to na ovladanie totalny *****) a fotky, ktore su v LR vadne, tak v DPP su bez vady. Takisto aj ked prezeram danu fotku vo fotaku pri max.zvacseni, tak tam je vsetko tiez OK.

Takze problem je asi v LR 6.14 ( a bohuzial dalsia aktualizacia uz nebude), ale kedze sa to prejavuje iba nahodne, tak s tym sa da zit. Hlavne, ze je fotak OK. Este ma napadlo, ci to nerobi graficka karta pri akceleracii LR, ale ci je vypnuta lebo zapnuta, tak to nema vplyv.

Re: Canon G1X MkIII

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 12. 2017 15:17
od Allydamm
Ta nová podpora nebude úplně dotažená. Zkusil bych ticket, třeba to ještě do konce roku budou ochotni dotáhnout. Pro Canon by se mohli vyhecovat.

Re: Canon G1X MkIII

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 12. 2017 16:38
od hoax
Adobe tvrdí, že tohle je poslední update v6, tak to je otázka..

Re: Canon G1X MkIII

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 12. 2017 17:49
od bob222
Ten DPP síce nie je komfort, ale canonie rawy zvláda výborne. Veď je ich. ;)

Re: Canon G1X MkIII

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 12. 2017 19:04
od Allydamm
hoax píše:Adobe tvrdí, že tohle je poslední update v6, tak to je otázka..

Jasné, ale když bere blbě RAW LR, mohl by to dělat vadně i DNG konvertor, takže to opravit budou muset.

Re: Canon G1X MkIII

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 12. 2017 11:04
od landov
Este ma napadlo, ako zobrazuje canonacky DPP subory RAW ? Zobrazuje JPG nahlad alebo RAW (nepouzivam tento program, takze neviem)? Pretoze ak JPG nahlad, tak ten by nemusel byt "vadny".

Zaroven som vcera urobil este nejake fotky a pocet "vadnych" RAWov sa zvysil. Mozno, ze bude predsa len nieco s fotakom - chybny zapis, alebo neviem (skusal som aj inu SD kartu, x-krat som formatoval, prenasal subory do PC cez citacku aj cez kabel, stale to iste).

Tak som dnes rano vratil fotak s tym, ze mi poslu na vymenu iny kus. Dufam, ze bude OK, pretoze aj napriek mizernej svetelnosti je velmi podareny: velky cip, hladacik, ovladacie volice na tele, dobra ergonomia (na kompakt). Proste fotak na vylety ako stvoreny.

Re: Canon G1X MkIII

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 12. 2017 12:45
od hoax
bob222: S tím výborně bych brzdil :) Je možná výborný v tom, že soubory vypadají stejně jako ve foťáku, ale třeba světla stíny v tom byly vždycky tragický, nebo už to umí?

Re: Canon G1X MkIII

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 12. 2017 16:37
od bob222
No, tam sú tragické dosť často hlavne vstupné údaje. ;)

Re: Canon G1X MkIII

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2017 14:15
od landov
Uz mam novy kus G1X MK3 a robi to iste ako som popisoval v poste z 22.12. Zaroven som odsledoval, ze su takto "postihnute" v LR 6.14 iba subory na ohniskach od cca 27 do 40 mm.
Tiez sa mi nechce verit, zeby som mal 2 fotaky s tou istou vadou (aj ked vsetko je mozne, pisal som aj na podporu Canonu - zatial nic).

Teraz som si stiahol trial Luminar 2018 (ktory popdporuje RAWy z Gx MK3) a tam su vsetky fotky OK ( ktore su v LR vadne).
Takze v DPP su OK, v Luminar 2018 su OK - takze predsa len asi bude problem v LR 6.14

Re: Canon G1X MkIII

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2017 14:38
od Allydamm
Jestli jsi nezkoušel. Převeď je na DNG, jestli je chyba přímo v práci s RAWem nebo jen LR špatně interpretuje nějaké korekce zkreslení.