Stránka 1 z 1

Koupit Canon PowerShot A540 nebo A610

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 7. 2006 10:20
od lhlavac
Dobry den, po dlouhem badani jaky kompakt vybrat, jsem dosel k temto dvoum modelum, ale nevim ktery z nich si vybrat. Zda-li si priplatit 500 Kč za A610.

Chci fotit na dovolene a obcas tocit dokumentacni video.

A610
+ kovove oplasteni
+ 4x akumulator
- max. delka videa 600 s
- 5 Mpx (oproti A540 s 6 Mpx)
- o pul roku starsi model
- nelze napajet ze sitoveho zdroje
Výklopný LCD - nevim jestli je to vyhodna, nebo nevyhoda? Pokazde ho muset vyklapet. I kdyz chci spis fotit na opticky hledacek, kvuli setreni baterii.

Vsem dekuji za rady.

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 7. 2006 10:31
od USER47
Rozdíl 1MPx na fotce normální velikosti nepoznáš. Výklopný displej je velká výhoda, pokaždé ho vyklápět taky nemusíš, můžeš ho mít přiklopený k foťáku displejem ven. Z výhod A610 bych zmínil ještě větší čip. Osobně bych neváhal a šel do A610.

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 7. 2006 19:01
od goodoldalex
Aj ja.

BTW na opticky hladacik fotit nebudes, lebo paralaxa a orez su o nicom. A610 na jednu sadu bateriek vydrzi vela, takze z tohto hladiska sa o vydrz kvoli displeju bat netreba. Ja som tiez skusal pouzivat hladacik, ale nema to vyznam. No ked uz displej pouzivat nechces, tak ho proste vypnes alebo v pripade A610 nechas zaklapnuty.

BTW kovove oplastenie, AFAIK, nema.

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 7. 2006 23:28
od TA
- nelze napajet ze sitoveho zdroje --->>> nemá vstup pre adaptér alebo ako je to možné?

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 7. 2006 08:10
od kromec
Ja bych jeste par veci k vyhodam A610 pridal:
+vetsi sniamc , min sumu
+lepsi objektiv(mensi chromaticka vada a lepsi svetelnost
+lepsi ergonomie drzeni
+priority casu a clony
+plnohodnotna clona, u A540 ma jen dve polohy

Ten vyklopny displej se hodi k fotografovani, treba makra nebo nebo nad hlavou apod.

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 8. 2006 10:27
od rizino
drzal som ten fotak 540 v ruke ta ta gumova cast co skryva konektory sa mi zda dost biedno spravena? ma niekto aj prakticke skusenosti ci to casom vypadava alebo sa odtrhne>? tiez by ma to zaujimalo ako je to riesene na 610> ? dakujem za rady

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 8. 2006 11:15
od kromec
Ja sem mel obdobny kryt konektoru na A70 ani po vice nez dvou letech pouzivani nebyl snim problem.

a540 a clona?

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 11. 2006 23:46
od jamlc
Zdravim vsechny, skutecne ma canon a540 u nastaveni clony jen dve polohy? Je tu nekdo, kdo ho ma? Nikde jinde jsem nic podobneho necet, diky za odpoved

Re: a540 a clona?

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 11. 2006 11:27
od USER47
jamlc píše:skutecne ma canon a540 u nastaveni clony jen dve polohy?

Nemá.

Re: a540 a clona?

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 11. 2006 12:49
od jamlc
USER47 píše:
jamlc píše:skutecne ma canon a540 u nastaveni clony jen dve polohy?

Nemá../quote]


Diky, tak to jste me potesil.

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 11. 2006 13:13
od Mr.Scully
Ten gumovy kryt konektoru je desny, blbe se to otvira a bojim se o to, ale snad prezije :)

Jinak taky bych nevahal a vzal A610. Ty tri nevyhody, ktere jsi zminil, nejsou podle me vubec zadne nevyhody :)