od Pan Kája 28. 12. 2017 02:49
Tak nakonec jsem po dlouhém váhání sáhl po G7X M2. Co jsem zatím zkoušel, tak AF není úplný přeborník (fakt je, že mám zkušenosti jen se zrcadlovkou a telefonem, který paradoxně v téhle disciplíně před velkou částí kompaktů napřed, ale v prodejně na mě třeba takový panasonic tz100 působil lépe, jenže to je málo na pořádné srovnání). Nicméně dá se, sport ani rychlé akce moc nefotím a když už, vezmu zrcadlovku.
Ovládání mi zatím připadá naprosto parádní a stroj celkově příjemně promyšlený. Z těch pár výcvaků, co jsem zatím stihl, nejsem úplně nadšený. Čert vem široké ohnisko, to mi ani nepřijde tak hrozné, ale zpracování obrazu mi přijde nemastné neslané. Šum na nejnižší citlivost (paradoxně u těch vyšších podává pěkné výsledky) a celkově mi snímky připadají nějaké méně kontrastní a lehce zašedlé a to i po hrátkách v lightroomu. Ale to je dost možná způsobeno světelnými podmínkami, za kterých jsem jej zkoušel (i když s něčím podobným jsem kdysi bojoval u výstupu z ixusů). No, vyzkouším a uvidím jestli to není jen placebo efekt, což je dost pravděpodobné.
Každopádně díky za pomoc s výběrem.
Motorola Atrix 4G + Lumia 1020 (AT&T) + Lumia 930 + Galaxy S7