Zrcadlovka

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod mpolan 18. 11. 2016 17:00

Puntík píše:Myslím, že byste (a tady evidentně selhal moderátor) měli přestat zasí*at každé vlákno hloupě nesmyslným přeměřováním kdejakých orgánů a vrátit se k podstatě problému, kterým v tomto případě není Ganec.

Koksík píše:Ahoj potřeboval bych poradit s výberem zrcadlovky. Co se týče zkušenosti s focením jsem amatér. Fotil jsem s zrcadlovkou od Canonu mám za sebou kurz foceni a teď uvažuji o koupi vlastního fotoaparátu. Rozpočet by byl 13 000 Kč a představa byla taková že bych chtěl nějakej komplet jako tělo + objektiv. Co se týče focení celkem dost cestuji takže by měl být na foceni krajiny nebo památek.

Tady dostane za své peníze (v zrcadlovce) Koksík zjevně nejvíc muziky - :
https://www.vkfoto.cz/pentax-k-50-da-l- ... na-pentax/
Rozpočet je to dost nízký, chtělo by to přece jenom na ty cesty - :
https://www.vkfoto.cz/pentax-k-50-da-l- ... na-pentax/

Zdravím

Problém Pentaxu bude v dokupování dalších objektivů, vůči Nikonu a Canonu jsou dražší. Ideální na cesty by byl nějaký set s 18-105 (18-140) nebo podobným rozsahem. Jenže u Pentaxu za to dá i u té K-50 ranec. A za to už má D5300 s výklopným displejem.
Není důležité zvítězit, ale pořádně si to užít!
Mám o osm koleček víc!
mpolan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod metatron 18. 11. 2016 19:18

Akoze ja by som premyslal aj nad bazarovym Nikonom D7000 + 18-105 + 35/1.8 to by sa zmestilo do tej sumy, aj s rezervou na nejaky lacnejsi stativ mozno. A podla mna d7000 spravi hodne muziky za tie peniazky.
metatron
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Koksík 19. 11. 2016 14:16

Ok díky za rady
Koksík
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vendda 19. 11. 2016 15:01

Teď jsem koukal na Gigacomputer.cz a tam je D7000 s 18-105, sice předváděcí, (osahaná), ale s plnou zárukou na 24 měsíců. Akorát je mírně nad limitem, 14 888 Kč. Ale kdybys chtěl celou záruku... :-)
vendda
Návštěvník

Předchozí stránka