Výběr ze dvou ubožáků :-)

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod fikiva 6. 5. 2015 13:27

Ahoj,
potreboval bych poradit ve vyberu ze dvou levnych kompaktu. Neni to nakup, ale je to zdarma v ramci obchodnich vztahu, takze si nemohu vybirat z vice nez presne urcenych dvou fotaku. Sice asi nejsou nic moc, ale je to zadarmo :-)
Pomuze mi tedy nekdo vybrat, ktery si mam vzit?
Jedna se o tyto dva:
Canon Powershot A2500
Fuji Finepix AX650
Nasel jsem si je na Heurece, ale moudry z toho nejsem:
http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz ... e/#section
http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz ... e/#section
Diky moc za radu.
fikiva
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bob222 6. 5. 2015 13:32

Tieto konkrétne nepoznám, ale po skúsenostiach s lacnými kompaktmi naprieč značkami by som zobral canon.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod celim 6. 5. 2015 14:20

No Canon mi přijde trochu lepší(světelnější objektiv, video), ale Fuji má určitou výhodu v napájení tužkovými bateriemi. Lidé, kteří moc nefotí a foťák se jim povaluje ve skříni, tak u akumulátoru dochází samovybíjením k tomu, že přijdou k vybitému foťáku a musí nabíjet. Nehledě k tomu, že vybití na delší dobu snižuje životnost. Takže záleží na využití foťáku.

-- 6. 5. 2015 15:29 --

Tak s tím videem jsem se přehlédl. Takže já bych opravdu řešil jen tu frekvenci využití. A kdybych byl fotograf, že by mi to třeba tři měsíce leželo někde v šuplíku a pak bych si to bral na nějakou akci, tak bych asi volil Fuji. Manganoalkalicé tužky vydrží v lednici až tři roky bez znatelného snížení kapacity.
celim
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fryw 6. 5. 2015 18:26

Ten canon má i trošku širší záběr. Jestli dobře počítám tak je to 28 vs 33 mm. Navíc celkem dobrá světelnost na tom širším konci.
S tím akumulátorem, tak to je jen teoreticky. Respektive, před pěti lety jsem koupil rodičům kameru s akumulátorem, oni ji používají opravdu jen sporadicky (Vánoce, dovolená a někdy narozky a tím to hasne). Prostě když ví že se bude něco dít tak ji dají nabíjet. Aku drží. Osobně bych to neřešil, ale jako něco na tom pravdy je. (na druhou stranu, jaký je rozdíl mezi tím dát doma nabíjet foťák a shánět tužkové?!)
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Nechuť 6. 5. 2015 23:05

Dobrý den. i já bych se asi přikonil ke Canonu, ale možná bych uvažoval o http://www.aaron.cz/produkty/canon-ixus-145-stribrny který má o něco větší zoom. Myslím, že 8x kdežto A2500 5x
Nechuť
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mandak1 7. 5. 2015 05:59

fikiva píše:Neni to nakup, ale je to zdarma v ramci obchodnich vztahu, takze si nemohu vybirat z vice nez presne urcenych dvou fotaku.

Nechuť: Takže jiný fotoaparát je zbytečné doporučovat, jinak souhlas.
mandak1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Nechuť 9. 5. 2015 22:55

Omlouvám se, nějak jsem to přehlédl. V tom případě Canon A2500
Nechuť
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ganec 10. 5. 2015 08:54

Ja by som sa priklonil k Fujifilmu, ten lepšie zvláda objektívy, na rozdiel od aberujúceho Canonu (tento model má len Digic IV, ktorý nevie opraviť optické vady).
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 10. 5. 2015 10:57

Měl jsi aspoň jeden z těch foťáků v ruce? Ne? Tak zase zalez a šoupej nohama...
BigglesO27
Návštěvník