1. Digitální zrcadlovka

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod VencaD 23. 9. 2014 19:46

:D
u nich skutečně hlavně škoda to sklopený zrcadlo :/
VencaD
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rodri 23. 9. 2014 19:47

reign píše:Gnec:
-f2,8 na m4/3 je rovnocenné k f4 na APS-C takže je můžu srovnávat zcela oprávněně
-70-210/4L ostří pekelně rychle, o tom si ty můžeš nechat zdát
-několik cenových srovnání:
http://www.megapixel.cz/canon-ef-70-200mm-f-2-8-l-usm
http://www.megapixel.cz/panasonic-lumix ... 00-mm-f2-8
http://www.megapixel.cz/canon-ef-85mm-f-1-8-usm
http://www.megapixel.cz/olympus-mzuiko-ed-75-mm-f-1-8

jo a add stabilizace a sport - nech si poradit od těch, co se tím živí

Posuzovat ceny objektivů jen podle ohniska a clony je nesmysl, viz třeba -
http://www.megapixel.cz/canon-ef-70-300 ... 6-l-is-usm
http://www.megapixel.cz/canon-ef-70-300 ... 5-6-is-usm .
xxx.png
zdroj: slrgear.com

Navíc, ten Olýk je úplně jiná třída než ten Canon -
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 23. 9. 2014 19:54

Proto profíci fotí sport olympusem
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod VencaD 23. 9. 2014 19:58

Ganec píše:
SlashBJ píše:Taky počítám s tím, že když pořídím zrcadlovku, musím mít i sw na úpravu (photoshop?) a odpovídající HW
Nemusíš: aj so zrkadlovkou môžeš fotiť do JPG.
Len u DSLR nie je taká istota správnosti expozície (keďže v optickom hľadáčiku nevidíš náhľad výsledku), čiže u nich je lepšie používať RAW a netrafené expozície potom ešte doladiť v PC (v RAW prevodníku).

Ani ten RAW prevodník si nemusíš kupovať, každý výrobca poskytuje základný program na úpravu RAW (aspoň si to myslím, že CD s inštalačkami RAW prevodníka bývajú vždy súčasťou balenia). Navyše existujú aj niektoré bezplatné programmi (napríklad RAW therapee).
Ja osobne som vyskúšal viacero programov na RAW (Lightroom, Bibble, DxO converter, DCRAW, ...), no aj tak používam ten, ktorý bol pribalený k foťáku (Olympus viewer 3): najviac sa mi z neho páčia farby.

Ganec víš co nechápu, proč přispíváš do vlákna os 1. digitální zrcadlovce, když zrcadlovkou nefotíš a jediná tvá zkušenost s nimi je, že jsi o nich četl.
Neustále se ujišťuješ v tom jak DSLR špatně ostří, jak jsou pomalé, hlučné, težké a jak ten PEN je supr. Nesmíš ovšem soudit jen podle sebe, jestliže ty neumíš fotit s DSLR ( nevím zda jsi to vůbec někdy zkoušel ) tak to neznamená, že to neumí ani ostatní, tazatel zmiňuje jako použití zrcadlovky sport a pohyb konkrétně : cituji "pes, motorky, cyklistika, obecně sport + hodně děcka na lyžácích, lyžování a snowboard" , myslím, že tato témata, si v současné době, pro dosažení výborných výsledků s co nejméně odpadu vyžadují použití DSLR, do dneška si vzpomínám na den kdy jsem se s E-M5 v zoo pokoušel fotit nervózního přešlapujícího tygra ve výběhu u kterého se nedalo předostřit protože se pohyboval nepředvídatelně, myslel jsem, že ten foťák rozšlapu a litoval, že jsem doma nechal DSLR. Jasně mohl jsem dát Fnekonečněmnoho a odzůmovat a pak oříznout a měl bych to, ale než takovou fotku tak to raději nic.
Jen se ti tím snažím říci, že jsou skutečně témata, která drtivá většina bezzrcadlovek prostě nezvládne ( záměrně píši drtivá většina nechci mluvit za nový samsung... ), na druhou stranu nevím o tématu, které by bezzrcadlovky zvládli a DSLR nikoliv.
VencaD
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fryw 23. 9. 2014 20:00

VencaD píše::D
u nich skutečně hlavně škoda to sklopený zrcadlo :/

Na dynaxáckym fóru jsou nějaký vzorky a myslím že to ujde. Aj s tím zrcátkem :-)
Krom toho, nějak jsem si vžiml že biggles fotí a77 (teda přiznal to tuším u jedné fotografie, ale předpokládám že jich bude víc) a chtěl bych vědět, zda tam někdo to sklopené zrcátko viděl.
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod VencaD 23. 9. 2014 20:08

tak to by byl hodně blbej foťák kdyby na něm bylo vidět zrcadlo :-D
spíše mi vadí, že se zbytečně přichází o část světla, jasně někdy absolutně nepodstatnou, ale někdy... někdy je to na krev :-)
Ale je to jako se vším vše má své pro a proti, SLT má zase výhodu v použití Minoltích skel ( stojí pár korun a kvalita ujde...) , elektronický hledáček se může zase hodit na MF skla...
VencaD
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fryw 23. 9. 2014 20:15

Já nevím do jaké míry je to jen pocitová záležitost to zrcátko, když není ve výsledku vidět :-) . Kdo by to poznal že to je focený skrz nesklopený zrcátko.... Ale podle toho co vidím na netu, tak je na tom ta II. oproti I. co se týče šumu lépe. Jako v této cenové kategorii to byl jen takový návrh, aby se neomezovalo jen na část sortimentu, když jde o několik desítek tisíc.
V tom lowendu bych si za tou a58 stál. Já si i říkám, že nevím jak bych to teď řešil, kdybych neměl koupit a58. Nechtěl jsem dát moc peněz a ty hledáčky u těl v podobné cenové relaci u C a N jsou pro mě hnus. A musím se přiznat že bych neměnil ani za ten hledáček co skrz něj občas koukám když si pujčím pentax k-5II. Ale za 30 000 + je tam toho teda určitě víc k výběru, to bych na té a77 II úplně netrval..
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 23. 9. 2014 20:25

VencaD píše:Ganec víš co nechápu, proč přispíváš do vlákna os 1. digitální zrcadlovce, když zrcadlovkou nefotíš a jediná tvá zkušenost s nimi je, že jsi o nich četl
Ja nechápem prečo si o mne vymýšľaš veci ktoré nie sú pravdivé:
- zrkadlovkami fotí brácho, je teda jasné že mám s nimi aj praktické skúsenosti
- kúpil (doniesol) som mu pár objektívov a vybavoval mu reklamácie - to o čom píšem som skutočne prežil
- na RAW som ho naučil ja; kým som nemal PEN, na jeho RAW-och som testoval všetky možné konvertory
- ani jeden z nás nepouživa Photoshop, keďže používame iné programy
=> na otázku "potrebujem ku zrkadlovke SW na úpravu?" teda viem kompetentne odpovedať
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod VencaD 23. 9. 2014 20:46

Ganec píše:
SlashBJ píše:Taky počítám s tím, že když pořídím zrcadlovku, musím mít i sw na úpravu (photoshop?) a odpovídající HW
Nemusíš: aj so zrkadlovkou môžeš fotiť do JPG.
Len u DSLR nie je taká istota správnosti expozície (keďže v optickom hľadáčiku nevidíš náhľad výsledku), čiže u nich je lepšie používať RAW a netrafené expozície potom ešte doladiť v PC (v RAW prevodníku).

už jen z této věty lze vyvozovat, že s DSLR nemáš žádné zkušenosti, dále jsi psal, že pomalu a hlučně ostří ... toto by nemohl napsat člověk, který má zkušenosti s DSLR, to že s nimi nemáš žádné zkušenosti, nebo pouze teoretické dokazuješ v téměř každém příspěvku.
no to, že jsi mu koupil a donesl objetkiv ( nebo vyreklamoval ) to je tedy prvotřídní zlušenost s focením s DSLR :tleskani
VencaD
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lemming 23. 9. 2014 20:59

Ganec píše:- zrkadlovkami fotí brácho, je teda jasné že mám s nimi aj praktické skúsenosti

"Já sice holku nemám, ale brácha jo, takže je jasné, že mám se sexem i praktické zkušenosti", že? :D
lemming
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DUDISKO 23. 9. 2014 21:06

trochu k veci..
ak mu na šport doporučujete 7DII (top na šport) alebo tiež N 7100
ja tresnem nešportový c 6D - jeden krížový bod.. ako sa to len s tým dá fotiť..
IMG_7517.jpg

len chcem povedať, že to ide aj inak.. (bol tam použitý drahší objektív )
DUDISKO
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cport 23. 9. 2014 21:31

dalsi vlakno zaflakane blbostmi a osobnimi spory. Tohle forum jde do kytek ... a to tu neni Puntik s dvojsetem ...
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SlashBJ 23. 9. 2014 21:34

Já si z toho odnáším celkem dost :-)
SlashBJ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Callgaro 23. 9. 2014 21:57

Já bych měl něco do pranice k těm CF kartám. Používal jsem jí na D70 a na svatbě známého jsem přišel o všechny fotky z obřadu (fotil jsem si pro sebe,žádná tragédie se nekonala) díky tomu že se mi ohnul ve ctecte pin a nějak to *****. Ta karta se tam zasouvala blbe, koukala na půl ven, to slot ve fotaku byl lepší, s dlouhým vedením takže si tu kartu nasměroval sám.

V jaký teda používáte čtečky na cfka? Ta karta je líp spracovana, rychlejší ale tohle mi u ní přijde jako slabý místo, do SD nic nezajíždí a pokud se nerozpadne sama od sebe nic nehrozí.
A 7100 má sloty dva, takže pokud e člověk bojí o data, může ukládat na obě karty.
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cport 23. 9. 2014 22:05

SlashBJ píše:Já si z toho odnáším celkem dost :-)

A jsi teda pro zrcadlo a nebo bezzrcadlo? Jen at se to nekam nasmeruje ...
cport
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka