od roman11111 14. 6. 2014 14:37
Nevyznám sa v tom tak ale čítam a dosť.Už asi 2 týždne len prezerám net,recenzie,články,fotky a aj s tou 50mm pevnou. Ten seťák som pozeral recenzie,hodnotenia.Vravia všade,že nebrať ho.Radšej iný-drahší.Ale to momentálne nevydá.Tak som chcel najprv zobrat pevne sklo,čo som čítal dá sa s ním fotiť všetko len nejde zoomovať-portréty a podobná špecifikácia.Mám malého 4-ročného syna.Doteraz bol fotený kompaktom olympus FE-210. Za 100€ asi pred 6 rokmi nič moc.Fotky z jeho doterajších narodenín pri obývačkovom svetle sú jedným slovom hnusne zrnité,na Mat.dovolenke viac penazi nebolo.Tie zábery už mi nikto nikdy nevráti.Preto zatiaľ pevná 50.Jasné,že chcem fotiť aj vonku výlety s rodinou,príroda atď.Potom asi 55-250.Ano radili mi aj kompakt s vyššou svetelnosťou,Ale na druhej strane mi písali,že kompakt bude len kompakt aj ked profesionálny, take Sony RX-100 si brávaju ako záložný foťák tí čo majú zrkadlovku.Je podľa mňa rozdiel dať 429€ so seťákom,potom dokúpiť 50+55-250 ako dať 450€ s pevnou 50-tkou+cca za rok možno skôr 55-250.Ja už mám z tohto hľadania,čítania,porovnávania pekné nervy a už ma to doslova nebaví.Áno som začiatočník,laik no a čo,ale každý nejak začínal,nikto múdry z neba nespadol. Tak napríklad-keď som si zadovažíl svoj prvý počítač nemal som o tom ani šajnu. Teraz po rokoch keď máme internet nemám problém si sám poskladať vlastný počítač,vybrať vhodné komponenty,nainštalovať OS,diagnostika atď. Všetko sa dá len človek musí chcieť, veľa čítať, skúsať,myslím,že ja som z tých čo chcú.Preto rozmýšlam tak s tými objektývmi mať zatiaľ 2 a nie 3 keď seťák potom bude zapadať prachom.Zatiaľ toľko.Určite nechcem byť profesionál ale ako hobby.Tak čo vy na to? Spravím chybu,keď takto uvažujem?