Po opravdu dlouhém bádání co koupit a promýšlení co vlastně chci jsem dospěl k následujícímu. Od začátku tedy, jsem pokukoval po nikonu d7000, ale po přečtení spousty recenzí, shlédnutí spousty videí, a vyzkoušení mirrorless foťáku na vlastní kůži jsem se nakonec rozhodl jít touto cestou. Sám sebe bych označil za nadšeného amatéra s velkými cíly

Fotim nejcasteji na ulici, jen tak, chci mit neco cim lidi nevystrasim, a hlavne neco co bude radost pouzivat cely den treba, bez toho aniz bych druhy den necitil ruce. Nikdy jsem nezkousel portretni fotografii, ale nerikam ze bych ji nechtel okusit. Na NX jsem nejcasteji fotil v ohniscich - po prepoctu na kinofilm - okolo nejsirsiho ohniska do cca 50mm, mel jsem jen setak. par fotek urcite i v maximalnim ohnisku, ale majorita byla takova kontaktnejsi, stvala me svetelnost skla, zpracovani a obrazova kvalita i v RAWu (tim ovsem nerikam ze by to byl spatny fotak)
A otazkou ted je, jakou sestavu zvolit k omd, nikdy jsem nemel moznost okusit fotit ciste pevnymi skly, avsak velmi, ale opravdu velmi me to laka, libi se me ty svetelnosti, ta akce pri foceni a vsechno okolo (pritelkyne se moc divila, ze to co chci nema zoom

Pripadne me nekdo zvikla na uplne neco jineho (a vim ze se urcite najdou zastanci DSLR, kteri by za podobne penize videli radeji urcite neco jineho, ale i tak, mrknete co jsem psal vyse)
Predem dekuji za jakekoliv ohlasy a rady, cokoliv se pocita

edit: a jeste trochu v tom vyberu strasi nex-6tka, ale tam jsem proste uplne nesestavil objektivy co by se me k nemu libily a v obchode jak jsem si jej osahaval, se me proste tak nepozdaval jako omd, navic to minitělo byl docela nepomer s objektivem, sic se jedna o apsc senzor...