No toto (rozmazane pozadie) sa ciastocne da dosiahnut aj s ultrazoomami (pri dobrej kompozicii aj s kompaktami), pripadne postprocessingom v editore, kdezto rozmazanu fotku uz nezostri nic...
-- 1. 7. 2010 16:01 --
Ja som sa v diskusii o vhodne telo+sklo na makro ? docital:
ja jsem napriklad s kombinaci Tamron 90 & Hoya +4D fotil pri zvetseni 1:1 na clony F22-F32
S Tamronem 180 si ale uz netroufam jit nad F18 pro zachovani vyborne kresby.
Jinak blesk je samozrejme pro tyto clonova cisla nezbytny...
tu je HO tiez skor problem .. ak chces aby cely chrobak bol ostry, nie len jedno tykadlo, musis znizit svetelnost (zvysit clonu)
-- 1. 7. 2010 16:06 --
pikachu píše:.. na to,abych se to naučil mi zatím stačí ten Nikon D5000 v základní verzi(12k),pokud mě to chytí a půjde mi to dobře,tak si koupím něco jak má strejda a pokud se to nenaučím,tak skončí v šuflíku a budu fotit dál kompaktem..
EDIT: Ještě bych se chtěl zeptat,myslíte si,že někdy foťák může udělat takovou fotku(lepší) než co vidí lidský oko? Jestli třeba někdy bude fotka hezčí než pohled?
- uvedom si ale, ze so zrkadlovkou v zakladnej verzii mozes fotit len tolko ako s malickym 3x zoomovym kompaktom (aky mas kompakt?) .. DZ kit ti da omnoho viac moznosti fotenia
- samozrejme ze fotka moze byt krajsia ako to co vidis - problem je skor opacny: odfotit presne to iste ako to vidis ty