Zdravim,
doufam, ze nebude vadit autorovi topicu, pokud se pripojim take s mojim hledanim fotaku. Takze:
Jsem ve foceni uplny amater, resp toto bude muj prvni digitalni fotak a ani s tim klasickym jsem toho moc nenafotil. Co by tedy mel splnovat (pokud budu mit nejaky nerealny pozadavky, tak se moc nesmejte, nebylo to schvalne

):
-opticky stabilizator (je to hodne klicova vec?)
-nejakej ten optickej zoom
-nemusel by vypadat spatne
-hlavne bych ale chtel, aby natacel dobre video. Samozrejme se zvukem (zvuk i pri zoomu-nevim, jesti to je standard). To video bych taky nechtel nijak casove omezeny.
-cena do 4000 - pokud by teda byl nejakej fotak o trosku drazsi a mel by o dost lepsi funkcnost, tak ho tu zminte taky prosim
-a jeste jedna vec-bylo by dobry, kdyby cas potrebny z zapnuti fotaku a prvni fotce byl co nejmensi-na momentky, ktery clovek neceka se to hodi
V tech "odbornych" terminech jako ohniskova vzdalenost, ISO a dalsi veci, se nevyznam, takze tady to zalezi jen na vasich radach.
Diky moc za rady
P.S. jeste jsem zapomnel na to, ze bych mozna uvazoval o nakupu z USA (nebo i ze zemi EU), pokud by tam byl nejaky vyrazny cenovy rozdil. K tomu se teda vaze jedna moje otazka: Jak je to s placenim toho zbozi u eshopu v USA. Jasne, ze potrebuju embossovanou kreditku, ale spis me zajima, jestli se plati pri nakupu, nebo nejak pri prevzeti. Mate nekdo zkusenost s timto zpusobem nakupu, nemusi se tykat jen placeni, klidne obecne?