Tak uz je to "doma"

- nakonec tedy K100D Super s 18-50 Sigmou a 70-300 Sigmou, za $700AUD - pri soucasnem kurzu (placeno z ceske karty) cca 10k3.
Ted jeste schrastit rozumnou brasnu (nakonec jsem si jako jedno z kriterii dal, pokud mozno, plastenku) - Mini Nova AW od Lowepra se nakonec zda docela mala, tak mozna rovnou nekterou z "dospelych" Nova. Nahodou jsem taky narazil na Tamraca, System 2 (nevim jak presne se to lisi od toho trojkoveho, co zminoval vyse ypres.bass), cena $75 a nakonec mi cinskej majitel sympatickeho maleho fotoobchudku
/prvni tohohle druhu, ktery jsem tu nasel - specializovali se hlavne na filmovou klasiku a meli tam docela dost stroju v bazaru a komisi - mimojine i jednu fungl novou K100D s orig setakem
/, nabidl snizeni ceny na $60. Ale prostorove by ta brasne asi nedostacovala a nemela plastenku

- k cemuz me napada dotaz, z obrazku u brasen z toho moc rozumnej nejsem - bude problem treba u tech Loweprocek tam davat fotak s nasazenym tele (mysleno hlavne REWO, APEX, EX rady - tedy ty, kam se fotak dava sklem dolu)?
Ta Sigma je prece jenom docela velka. Prehazovani objektivu kvuli "uskladneni" do brasny mi taky moc dobry napad neprijde.
Ten Tamrac byl treba situovan normalne horizontal, tudiz tam fotak je polozen stejne jako ho drzim v ruce a pak vznika misto kolem predku objektivu - dal by se tam dat s kratkym sklem a dlouhe pak postavit vedle, ale opacne asi tezko

No a pak jeste nejakou tu kartu (zatim fotim na 512MB MMC z mobilu, plus mam v zaloze uSD v druhym mobilu, ktere je 4GB a neni problem smazat z nej hudbu nebo filmy a mit k ruce dostatecnou zalozni kapacitu), asi nakonec jenom nejake dvougigo, z cen kamennych shopu mi jinak krvaci srdce.
A jeste jedna vec - cim "zatkujete" telo pri uskladneni, prevozu a tak? Mysleno tehdy, kdyz z nejakeho duvodu nemuzete/nechcete mit nasazeny sklo (prikladne jediny objektiv a cistite ho) - pouzivate tu bilou plastovou zatku, ktera byla nasazena v krabici, nebo se da poridit neco jineho, lepsiho?