Stránka 3 z 4

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 3. 2020 19:27
od landov
...a este jeden na ISO 6400 + crop, ktory som sa po dofoteni ani nepokusal upravovat:

povodny RAW
Obrázek
Topaz DeNoise AI - AUTO
Obrázek

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 3. 2020 20:47
od Mirus1
landov:: A proč fotíš na tak vysoké isa? Já vím,možná máš zaplé autoiso, pro sichr, ale přece musíš vědět na jakou scénu asi použít udržitelný čas. Neříkej mě,že s tím vybavením co máš, neudržíš třeba na toho ptáka s červeným peřím za zobákem :-D ,nevím jak se jmenuje,třeba 1/100 + možná sekvenční snímání. Potom to iso půjde razantně dolů..

Jinak já už léta na případný šum a pokud je to nutné,používám soft Noiseware Pro,neskutečně rychlý a fakt taky přeborník v odšumování. Zkouším teď taky Denoise AI,jo, je to super, pěkně odšumuje, akorát je tak 10x pomalejší než ten starý Noiseware a výsledky,no o fous je fakt lepší Denoise, to uznávám..

Já už delší dobu fotím tak,abych nemusel odšumovat, hlídám si čas i iso a hlavně vím co si můžu v jaké situaci dovolit..Na statické scény s mojí výbavou 1 sekunda z ruky není problém.. :-)

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 3. 2020 21:02
od landov
Ten cas ano, mohol byt dlhsi, ale vtedy som fotil letovky a ten datel tam pristal necakane, tak som ho cvakol - nebol cas na zmenu casu.
Ale 1/100 je pri skle N200-500/5,6 na 500mm z ruky utopia.

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 3. 2020 21:18
od pemar
Já jsem viděl Noiseware Pro už jen jako plug-in do Photoshopu nebo Lightroomu, to je pro mne K.O., protože Adobe bojkotuji :-).

Jinak podle mne hodně záleží na charakteru šumu a na pozadí, pokud je pozadí jednolité a jednobarevné, poradí si s tím každý druhý SW, pokud ne, je pro problém jak pro fotku, tak i pro SW na postproces, lepší je se tomu už při focení vyhnout a najít si lepší pozici nebo kompozici.

U Topaz Labs mne překvapilo, s jak technicky špatnou fotkou si to poradí, nicméně je to za cenu docela velkého zatížení HW.

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 3. 2020 21:46
od Mirus1
landov:: O.k. já jenom, že zkouším právě ten Denoise,tak jsem si vyzkoušel odšumovat ty tvoje fotky jestli to bude takové jako máš ty,jo je to stejné..
A co se týká té stabilizace a udržení delších časů např.u Olympusu hlavně na statické scény,tak to je na jiné povídání.

pemar:: Já to mám jako samostatný program verze 2.6,ale už sakra dlouho a taky jsem ho dlouho nepoužil.Až teď na ty zkoušky s tím Denoise..
A v akci to vypadá takto.....

Bez názvu.jpg

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 3. 2020 07:18
od landov
Vnimam to tak, ze Topaz DeNoise AI teraz ako novu hracku nadsene pouzivam, ale urcite je lepsie mat to uz kvalitne nafotene, aby bolo potreba cim menej zasahu. Doteraz som si vystacil aj s obcasnym odsumom v LR a na nieco, kde sa bolo potreba s odsumom pohrat som pouzil Dfine2.
Som ale dost zaskoceny, ako pri zlozitejsich fotkach na odsum Dfine2 absolutne pohorel, oproti vysledkom z odsumu Topaz.

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 3. 2020 12:38
od Ferin
Tak ono není moc proč být extra zaskočený. Dfine je super na možnosti nastavení a cílený lokální odšum, ale vlastní algoritmus odšumu je už přece jen dost zastaralý.

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 3. 2020 19:01
od landov
Dfine je uz asi tiez updatovany, myslim, ze pod DXO vysla nejaka nova verzia Nik pluginov. Ale neviem ci su tam nejake zmeny v algoritmoch odsumu (to by mohol vediet pemar), alebo len upravili interface, aby si vypytali €. Ja pouzivam tu starsiu free verziu...teda pouzival som :-)

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 3. 2020 21:33
od Ferin
Upravovali/doplňovali některý jiný moduly, ale Dfine, pokud vím, tak ne.

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 3. 2020 18:36
od pemar
Chystám se ještě zkusit Adjust AI a JPEG to RAW AI.

-- 28. 3. 2020 17:48 --

Chystám se ještě zkusit Adjust AI a JPEG to RAW AI.

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 3. 2020 17:58
od landov
Stiahol som si Topaz Sharpen AI, trosku somsa s tym pohral, ale neviem, ci som to aplikoval na zle skusobne fotky, ale celkovy vystup sa mi viac paci z DeNoise AI aj co sa tyka ostrosti. Tak naozaj neviem...

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 3. 2020 18:35
od pemar
DeNoise AI se asi líbí nejvíce, Sharpen AI je OK, Mask AI se mi zatím nelíbí, Adjust AI také ne, JPG to RAW také není samospasitelný.

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 4. 2020 14:43
od pemar
Dneska jsem zkoušel Topaz Gigapixel AI a výsledek mne velmi příjemně překvapil.

Test spočíval v tom, že jsem vzal bez úprav RAW z D850, přes Nikon Capture NX-D jsem ho konvertoval na 3000 x 2000 a pak ten pak přes Topaz Gigapixel zvětšil zpět na 44 Mpix JPG.

Můj závěr z toho byl, že to není dokonalé, ale že je to použitelné, pokud to někdo neví, tak to laickým okem nevidí. Z toho TOPAZ balíku po DeNoise je to druhý nejlepší program.

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 4. 2020 18:47
od LoboC
Tak jsem po zvážení všech pro a proti objednal Sharpen AI za 69,9 dolarů...Využil jsem slevu 15% od P. Bambouska:
http://www.sulasula.com/cs/zazrak-jmenem-topaz-labs/

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 4. 2020 19:25
od landov
Doporucujem aj DeNoise AI. Tieto 2 pluginy su naozaj famozne.