Stránka 11 z 13

Re: Lightroom Classic CC

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 4. 2018 09:35
od Davidof
Tohle mě vždycky bavilo v souvislosti s ideou "vždy aktuálního software".

Je to jako kdyby si člověk nemohl koupit domek, ale MUSEL si ho od stavební firmy pronajmout, a jako výhoda by bylo, že všechny vady by byly komentovány slovy "uvidíme v příštím update" a současně by ti jednou za čas do domku vtrhla parta řemeslníků, vymalovali by, přestavěli nábytek, udělali nové okno a jiné zazdili ... a to vše absolutně bez možnosti to jakkoli ovlivnit.

V případě Windows je to skoro v rovině, že když je nepustíš domů, tak tě vystěhujou ...

;-)

Re: Lightroom Classic CC

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 4. 2018 10:16
od hoax
Já tam vidím jasnou úlitbu směrem k rychlým filtrům a la instagram apod. Ale těch bugů tam mají dost, tam snad neprobíhalo skoro žádné testování nebo co.

Re: Lightroom Classic CC

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 4. 2018 10:32
od Ondrej Bobek
Technici riesia teraz pomerne vela staznosti,... taketo zmeny nie su velmi prijemne.
Nabuduce s upgradom pockam chvilu, kym sa neotestuje. Tento som daval kvoli tomu, ze LR obcas padol, co sa vlastne aj vyriesilo, no za cenu omnoho vacsich problemov s novinkami, ktore vlastne nikto aj tak nechce...

Keby aspon dali moznosti ako upratat presety, ci schovat tie nepotrebne "zabudovane", ktorych je coraz viac.
Smerovanie LR je po tomto update trocha ine, ako by som chcel - casom z neho asi bude hracka pre ludi oblubujucich rozne kriklave efekty,...

Radsej keby najskor vyriesili problemy, urobili program efektivnejsi a potom pridavali srandicky,... nie vsetko naraz a polovicato.

*stale mam zalohovany a ulozeny cely LR 6.14 ...ak neskor vymenim PC, tak sa mozno vratim na starsiu a o dost pomalsiu verziu, pokial budu fungovat takto divoko aj nadalej.

Re: Lightroom Classic CC

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 4. 2018 11:34
od hoax
Na druhou stranu oni ty největší bugy často opraví. Takže když budou fungovat normálně presety a nabídku profilů budu mít zavřenou, tak mě to nijak neomezuje.
A od 7.2 výkonově už taky nemám moc výhrad na svém hw, což byl pro mě (bohužel) hlavní důvod pro CC.

Re: Lightroom Classic CC

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 4. 2018 14:22
od landov
Takze mozem byt nakoniec rad, ze idem na LR 6.14. Mozno to nie je rychlik, ale nespracovavam stovky fotiek, no a zatial aj setrim, kedze nemusim platit (zatial) CC. Uz som sa aj vnutorne zmieril s tym, ze ked kupim novy fotak/sklo (dufam, ze aspon tento rok nie), tak budem nuteny ist do CC.
Mylsim, ze rovnocenna komplexna alternativa k LR nie je a asi hned tak nebude. A Adobe to vie.

Re: Lightroom Classic CC

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 4. 2018 10:08
od Ondrej Bobek
Ja mam z rovnakeho dovodu ten CC - uz by sa mi hodil lepsi pocitac, no chcem to riesit az na buduci tok a dovtedy musim vydrzat. CC mi prislo ako dobre a (kratkodobo) relativne lacne riesenie. Rozdiel vo vykone je obrovsky, teraz ani nemam pocit, ze by som potreboval nejaky upgrade zostavy.

Zlozky s presetmi sa daju premenovavat aspon cez CameraRAW v PS CC - rovnako sa daju ciastocne aj schovat.

Re: Lightroom Classic CC

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 4. 2018 13:17
od kasy
Pokud někomu vadí přednastavené presety (jako mně), stačí je vymazat. Cesta (u mne) je:
c:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom Classic CC\Resources\Settings\
Pro jistotu jsem je jen přesunul do zálohy.

Re: Lightroom Classic CC

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 4. 2018 07:30
od Davidof
Nevíte někdo, kde jsou ty defaultní presety uloženy v Lightroomu 6.14 ?

Re: Lightroom Classic CC

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 4. 2018 09:57
od Ondrej Bobek
Najdi si v nastaveniach "show Lightroom presets folder" - tam su v zlozke Develop Presets
V LR 6.14 sa daju premenovavat, lubovolne menit priecinky, zalohovat, prenasat medzi notebookom a PC (vratane specifickych nastaveni LR).
edit: tam su uzivatelske predvolby, nie tie defaultne

Vsetko toto zarezali v LR 7.3 - v linku vyssie je folder s niektorymi presetmi (tie sa daju skryt aj cez Camera RAW, no classic tam neboli), no napr. po zoradeni a premenovani vsetkych presetov a priecinkov som zistil, ze na disku sa nic nezmenilo - povodna zlozka ma presety s vlnovkou a su v stave ako boli v LR6, nova zlozka kde su nahrate tie iste presety (CameraRAW - Settings) sa tvari akoby sa nic nedialo a cela organizacia presetov je tam po starom.
Tretia zlozka vyssie v linku ignoruje uplne vsetko, daju sa maximalne tak zmazat/schovat.
Proste v tom spravili bordel a staznosti pribuda neuveritelne vela. Netusim ako si mam zalohovat presety a nedaju sa ani preniest z PC do NTB,,, vsetko treba vsade robit 2x

Vacsina chyb sa da po par hodinach opravit a aj sa mi to v PC a na notebooku podarilo, no urobia to este raz a radsej sa vratim k pomalemu LR6 a kupim si pocitac o rok skor...
Ked pride nova verzia LR, tak zrejme skusim z disku predtym zmazat vsetok ten bordel po kombinacii LR6, 7.2 a 7.3 a urobim vsetko nanovo vratane nastaveni... nie je normalne aby mal jeden program rovnake veci ulozene na niekolkych miestach a len zahlcoval pocitac...

Re: Lightroom Classic CC

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 4. 2018 11:19
od kasy
Davidof: Defaultní presety mi vadily i v předchozích verzích Lightroomu. Podařilo se mi je skrýt editací souboru s překladem (používám češtinu od pana Metličky). Kde jsou v Lightroomu uloženy jsem neobjevil.

Re: Lightroom Classic CC

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 4. 2018 13:23
od Davidof
kasy, Ondrej

Díky za odpovědi, holt je to tam někde zašitý :-)

Re: Lightroom Classic CC

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 4. 2018 15:02
od Ondrej Bobek
Takze je to tak, ako vyssie napisal kasy, tu sa nachadzaju "classic" a aj moderne presety:
C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom Classic CC\Resources\Settings\Classic
C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom Classic CC\Resources\Settings\Adobe\Presets

Tie moderne presety sa daju schovat cez CameraRaw v PS, classic treba zmazat nasilu - zmazanie vsetkych presetov ich odstrani z LR a aj z CameraRaw - pre istotu som urobil uz ani neviem kolku zalohu...
Je to az 14 zloziek, ktore su v LR/CameraRAW navyse, cize sa v LR celkom pekne uvolnilo pracovne miesto pre moje presety. Najma notebooku to velmi pomohlo.

Zmazanie z povodnej zlozky s presetmi (tie s vlnovkou v Lightroom - Develop presets) nespravilo s presetmi nic, takze ta zlozka je navyse a asi ju LR uz nevyuziva.

Re: Lightroom Classic CC

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 2. 2019 10:05
od Ondrej Bobek
Aktualny update LR "Enhance Details" by mohol byt zaujimavy pre majitelov Fuji fotoaparatov.
Som zvedavy, ake budu realne zmeny a ci sa kvalita vystupu trocha zlepsi.

LR update.jpg



Vylepsenie detailov "funguje" zatial takto... ani po minute sa nacitavanie nahladu nezmenilo, tak som to zrusil.
Klasicke Adobe :hm

Funkcnost....jpg

Re: Lightroom Classic CC

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 2. 2019 11:58
od Allydamm
To si jen tak testují a pak to nasadí na tvrdo na základní vyvolání RAWu? Moc nechápu proč by to neměl někdo chtít vždycky.

Re: Lightroom Classic CC

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 2. 2019 12:15
od Dolgor
Adobe má s Fuji problém hned na začátku při demosaikování, tomu pak už žádný doostření ani vylepšování detailů nepomůže. Capture one + Fuji je úplně jiná situace, tam už defaultně vzniká pěkný obrázek, který se doostřuje velmi podobně jako ty z Bayera.