Nakonec jsem neodolal BF nabídce na Excire Search (
https://excire.com/en/excire-search/ ), což je modul do LR pro AI hledání v katalogu atd. Podotýkám, že to byla asi nějaká dočasná personalizovaná nabídka, na webu to teď ukazuje více, já to měl jen něco přes 2000.
Není to úplně blbé - nechal jsem naskenovat něco přes 50 tisíc fotek, což zvládl asi za 1,5 hodiny (u většiny jsem měl v LR smart preview, jinak by to bylo déle. V podstatě si udělá vedle LR vlastní DB pro svá hledání, v LR by se nemuselo projevit vůbec, volitelně lze nechat propsat některá klíčová slova i do standardní LR.
Přidaná hodnota je určitě v hledání podobných fotek a pak v lepším rozhraní pro hledání podle faces, to mi přijde, že funguje dobře. To samé hledání duplikátů a tak. Naopak mi zatím moc nechodí text prompt - takové to "hledej women in red", to mi přijde, že dělá blbosti.
Za mne bych za to nedal těch skoro 6000, co je standardní cena, ale o slevě na 3000, což nyní nabízí se dá uvažovat a ta sleva, co mi to nabídlo až někam k 2000 už je vyloženě akceptovatelné.