Stránka 19 z 21

Re: Lightroom - workflow, rady, atd.

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 5. 2019 09:38
od yorg
Zajímavé ale je, že Sony a77 RAW byl 24MB a u Oly je 17MB, takže bych to spíše tipoval, že se to stane obráceně, při přechodu na větší RAW.

No, počítač už má odslouženo a i tak plánuji výměnu.

Díky.

Re: Lightroom - workflow, rady, atd.

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 10. 2019 11:17
od Kirtap
Potřeboval bych radu, když označím fotku "x" pro smazání, jak ji odznačím když jsem si to rozmyslel? Děkuji

Re: Lightroom - workflow, rady, atd.

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 10. 2019 11:38
od landov
Kliknes mysou na vlajocku v lavom hornom rohu.

Re: Lightroom - workflow, rady, atd.

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 10. 2019 11:39
od yorg
Zkus U

Re: Lightroom - workflow, rady, atd.

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 10. 2019 12:53
od landov
BTW, ked mam katalog napriklad umiestneny na C (ssd disk), tak sa pri pravidelnych zalohach zalohuje tiez na ten isty disk. Da sa nastavit, aby sa zalohoval katalog do ineho umiestnenia ?

Re: Lightroom - workflow, rady, atd.

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 10. 2019 15:53
od Kirtap
Landov a Yorg - díky obojí funguje. Jsem ani nevěděl, že tam něco v levém rohu je, kromě čísla :-)

Re: Lightroom - workflow, rady, atd.

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 10. 2019 17:13
od Dolgor
Není 1. dubna ani okurková sezóna a snad ani novinářská kachna. ...na téma, jak snadno přijít o předplacený SW v dnešním turbulentním světě.
https://www.idnes.cz/technet/internet/v ... ternet_pka

Re: Lightroom - workflow, rady, atd.

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 10. 2019 17:20
od landov
No jo...LR6 mam stale odlozeny, pre vsetky pripady !

Re: Lightroom - workflow, rady, atd.

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 10. 2019 13:19
od Allydamm
Dotaz, zda se s tím taky někdo setkává?
LR Classic mě občas v knihovně na adresáři, bez mého vědomí, změní řazení souborů na Custom (popravdě ani nevím kde se to custom konfiguruje kdybych ho snad někdy chtěl). Běžně mám podle názvu souboru a už se mně podruhé stalo, že když jsem dělal panoramata, tak po jeho vytvoření všechny použité fotky i nové panorama z katalogu mizelo. Když jsem si toho konečně všiml, tak samozřejmě hledání, bylo to vyfocené dřív nebo později, nejsem v kolekci, nemám filtr, synchronizace adresáře, stane se to i u nového panoramatu. Takže na poctivé řazení souborů podle ... se podívám až za pár minut, poprvé jsem skoro přeinstalovával.
Je na to nějaká klávesová zkratka? Protože uznávám něco zmáčknou omylem můžu, ale vědomě na základní řazení nikdy nesahám. A mizení fotek mě vždycky dost rozhodí. :-)

Re: Lightroom - workflow, rady, atd.

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 11. 2019 08:12
od landov
Kedze donedavna, kym som mal notebook, tak som mal starsie subory aj s katalogom ulozene na externom HD (kvoli malo miestu v NTB). Kedze od aprila mam PC, tak som vcera prekopiroval tie stare subory aj s ich katalogom na datove HDD v PC (aby som nemusel pripajat externe HDD, ked v nich budem hladat nejaku starsiu foto). Bolo mi divne, ze vsetko sice ide v LR ako ma, ale nie je to take svizne. Az dnes rano mi docvaklo, ze na datove HDD do PC som skopiroval subory aj katalog. Tak som katalog presunul na systemovy SSD disk a vsetko uz frci plnou parou.
Cize len pre pripad: katalog stale mat na najrychlejsom disku :-)

Re: Lightroom - workflow, rady, atd.

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 1. 2020 10:40
od vocapmen
Jak prosim nastavit, aby se po pripojeni disku (hodinek nebo telefonu) k pocitaci automaticky nezapinal LR a nechtel importovat fotky? Driv jsem to tak nastavene nemel a ted nevim, kde to v nastaveni najit? Diky

Re: Lightroom - workflow, rady, atd.

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 1. 2020 10:50
od landov
Tuto
Obrázek

Re: Lightroom - workflow, rady, atd.

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 1. 2020 22:07
od vocapmen
Mam to nastavene stejne, zkousel jsem zakliknout a zrusit a stejne to porad chce import.

Re: Lightroom - workflow, rady, atd.

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 1. 2020 22:18
od Davidof

Re: Lightroom - workflow, rady, atd.

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 2. 2020 22:51
od yorg
Zdravím.
V LR 6.14 mám katalog o velikosti cca 500MB. Fotky i katalog jsou na stejném HDD, který je v pořádku.

Zpracoval jsem dnes fotky z víkendu (výhradně RAW) a po ukončení zpracování jsem přes Total Commander (chybně, vím, že se to přesouvá standardně v LR) přesunul jeden už dříve naimportovaný JPG (z mobilu, ale s akci související) do jiného podadresáře. Následně jsem nechal v LR synchronizovat nadřazený adresář, kde oba podadresáře mezi kterými k přesunu fotky došlo, byly. Výsledkem zadané synchronizace bylo očekávané oznámení, že jednu fotku smaže a jednu přidá.

Po potvrzení synchronizace se ale LR dostal do stavu, kdy zůstal nefunkční a celý zešedl a jen panel kde bývá Info o fotce byl černý. Nechal jsem to být cca 1/2 hodiny s nadějí, že se to vzpamatuje, ale nevzpamatovalo a tak jsem LR natvrdo ukončil.

Po novém spuštění jsem nechal optimalizovat katalog s nadějí, že se to vyřeší, ale nevyřešilo. Od té doby nejde nic synchronizovat a končí to stejnou chybou, ale hlavně to stejně zatuhne i při spuštění Importu. A do LR tak nedostanu nic nového.

Dá se s tím ještě něco dělat, mimo obnovy katalogu ze zálohy? To bych přišel o úpravy z posledního 3denního focení.