Lightroom a přesun fotografií na jiný disk

Všeobecná diskuze o grafických programech pro práci s fotografiemi

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Marek-H14 3. 8. 2011 12:47

Dobrý den,
koupil jsem si nový vetší interní HDD, kde jsem zkopíroval celu složku s fotografiemi (cca 19.000 fotek). Také jsem na tento disk zkopíroval složku Lightrom_katalok\backups\2011.........

V LR jsem v nastevní katalogu nastavil cestu do této "složky s úpravami" na novém disku.

Otevřu LR, který samozřejmě ještě nevidí fotky na novém disku, tak jsem je do LR všechny nyimportoval. Bohužel k mému překvapení jsou fotky tzv. bez mnou provedených úprav (vyvolání). Fotky na starém disku zůstaly zachovány komplet.

LR jsem tedy zavřel a otevřel jsem jej znova a dal jsem načíst poslední katalog. LR se otevřel, ale opět neviděl můj nový disk s fotkama.

Jak mám tedy postupovat, abych v LR měl zobrazeny veškeré mé fotky na novém disku včetně "vyvolání" ???

Děkuji mockrát za radu. Marek
Marek-H14
Návštěvník

Odeslat příspěvekod a02 4. 8. 2011 11:03

jak mas nastaveno XMP?

Vypada to tak, ze zmeny jsou pouze v katalogu.
http://www.foto-biz.com/sites/default/f ... to-xmp.png

edit:
Select one or more photos in the Grid view of the Library module and choose Metadata > Save Metadata To File(s), or press Ctrl+S (Windows) or Command+S (Mac OS).

http://photofocus.com/2010/11/11/conver ... -aperture/
http://help.adobe.com/en_US/Lightroom/2 ... CDE37.html
a02
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Poltergeist 27. 8. 2011 21:10

protože já pracuji na více pc tak to radši dělám tak že tu fotku vyvolám (exportuji)

do TIFF nebo JPEG (10/10ti) a pak nemám strach že by se to nějak neudělalo (parkrát se taky LR kousnul, nebo se mi to ztratilo při upgradu z LR1 na LR2 a reinstalaci tak radši pokud jsem ve finále a nebudu dále pracovat tak vyvolám a uložím na disk = zapíše se nová fotka na disk)

jinak to pak v pc dělej tak že systém + LRoom měj na disku C a fotky na jiném disku/diskovém oddílu, kde ten disk bude mít písmeno, při klonování, přesouvání, kopírování, fotek, složek, nebo celých disků (nedávno jsem upgradoval na 2 TB WD green)
jen zachovej názvy složek, kde jsou fotky umístěný a pak si to udělej v nastavení aby ten nový disk měl v tom systému stejné písmeno jako ten starý oddíl (disk)

Počítač > pravé tlačítko myši > Spravovat (manage) > Správa disků (místní) nebo podobně to tam je takhle (win7)
a Lightroom nic nepozná
Poltergeist
Návštěvník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků