DXO Photolab

Všeobecná diskuze o grafických programech pro práci s fotografiemi

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod tomashr 27. 2. 2025 14:00

noxx_cz píše:Já používám PureRAW pro X-trans už poměrně dlouho a výsledky jsou super. Uniká mi něco?

No asi uniká anebo máš starou verzi - pojede to, ale jen s DeepPrime. Ale ne s XD či XD2… A tohle by právě měli nově umožnit…
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod noxx_cz 27. 2. 2025 15:36

Ale já normálně převod v DeepPrime XD dělám. Ne XD2, to je pravda. Je v tom zásadní rozdíl?
noxx_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod foto1977 27. 2. 2025 15:43

Jasně, XD funguje již dlouho, ale nové XD2s bohužel i po 5 měsících od vydání nové PL8 na x-trans nejde :(
Přitom to bylo jedno z největších lákadel na přechod z předchozí verze...
foto1977
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 27. 2. 2025 15:51

Pardon, moje chyba, XD to už umí i pro Fuji, limit je XD2/XD2s. Viz i ten screenshot foto1977 z DXO PL, ten říká to samé.

A k rozdílu - tak rozdíl tam je určitě, jestli zásadní je věc názoru... Někde jsem to psal - za mne XD2 je proti XD účinnější, ale s vyšším rizikem různých "divností" ve výstupu. XD2s ale už prostě z mého pohledu lepší je, tam zůstala účinnost, ale výrazně se zmenšil počet problémů a tady bych už o jistém omezení mluvil.
Teď má přijít nové XD3, tak uvidíme, jak se osvědčí. Pro Fuji je fajn, že tam má být podpora od začátku (byť zprvu se statusem beta) a verze se tedy zase po čase srovnají. Teď byl vlastně výpadek tak 1,5 generace - XD2s není úplně nová generace proti XD2, ale je to více než jen nějaký drobný update.
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod noxx_cz 27. 2. 2025 16:11

A zvládnete někdo, pokud bude třeba ta XD3 udělat nějaký testík převodu v XD a XD2s/XD3? Docela by mě zajímalo přímé porovnání, jestli má smysl se tím zabývat, resp. investovat do nové verze.
noxx_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 27. 2. 2025 16:13

No to musíš počkat do dubna :-) Pak ti to udělá kdekdo, ale můžeš i sám - trial bude na 14 dní bez předchozího placení - jako obvykle.
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod foto1977 27. 2. 2025 16:16

jasně, mám PL8 a až to spustí tak se ozvi, někam mi nahraješ nějakou fotku co by stála za porovnání a já ti to proženu oběma :)
foto1977
Návštěvník

Odeslat příspěvekod OnderCZ 27. 2. 2025 17:07

Jen si tak trochu říkám, aby to vůbec do Photolab 8 pro FUJIFILM senzor přidali. Podle toho, co pročítám diskuze, tak jsou uživatelé ohledně toho dost skeptičtí.
OnderCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod foto1977 27. 2. 2025 18:21

To by mě pěkně naštvalo. Vylepšený DeepPRIME XD2s byl mou hlavní motivací pro upgrade z PL6 na PL8. DeepPRIME XD mi přidali formou aktualizace již do PL6 a to snad až po vydání PL7. Tehdy jsem to vůbec nečekal a byl mile překvapen...
foto1977
Návštěvník

Odeslat příspěvekod OnderCZ 27. 2. 2025 20:33

Já doufám, že přidají, že to jsou jen klasické skeptické řeči. Ale dokud to člověk nemá černé na bílém, tak bych se radši neradoval.
OnderCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 28. 2. 2025 08:43

Tak u PureRAW nikdy nepřidávali v rámci verze novou generaci DeepPrime. Částečnou výjimkou bylo to poslední XD2S do v4, i když přišla s XD2, ale to je jak jsem psal spíš taková "půlgenerace", tak to vyloženě nevybočuje.
U Photolab to sice mohou udělat jinak, ale osobně bych tipoval, že přijde PL9 a bude to o klasickém upgradu.
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar. 18. 3. 2025 20:18

Hraji si s poslední verzí Topaz lab Photo AI (verze 3.5.2) a narazil jsem na limit Apple Studio Ultra, konkrétně při použití funkce Super Focus, Apple je pomalejší než rendering přes kredity v cloudů.

Tu funkci Super focus zkouším na záchranu špatně zaostřených fotek, stále se to zlepšuje, asi už je to někdy i použitelné, ale na úrovni dobře zaostřené fotky to zatím není.
pemar.
Návštěvník

Předchozí stránka