Adobe Lightroom

Fórum pro všechny, kteří chtějí vylepšit své fotografie. Návody všeho druhu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Lubosh001 22. 10. 2007 21:07

Zdravim vsechny,
mam takovy maly problem. upravuji RAW fotky v Adobe Lightroom. vzdycky kdyz nejakou fotku otevru tak je v pohode...probiha nacitani...a az se nacte, tak se komplene zmeni barevne podani fotky jako by tam byl aplikovan filtr ale neni...nedela to jeste nekomu? nevite co s tim? prosiim
Lubosh001
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod USER47 22. 10. 2007 21:11

Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pety 23. 10. 2007 05:58

AdobeRGB?
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vladarocker 23. 10. 2007 08:07

Ahoj, začal jsem před časem používat - testovat, zdá se mi super program, žádný problém jsem nezaregistroval... Asi, jak píše Pety, někde problém v nastavení barevných prostorů...
vladarocker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 23. 10. 2007 11:12

Jestli je to ten problém, který jsem měl i já, tak na to barevné prostory neměly žádný vliv...
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod durandal 23. 10. 2007 11:25

Mě to táké dělalo, v nadhledu krasne živé barvy a expozice, po načteni do jakoby paměti, všechny nahledy ztratili barvu a upravila se expozice. Je to zpusobene přednastavenymi volbami při importu snimku do knihovny. Je to v položce dole. Snad to pomuže
durandal
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lubosh001 23. 10. 2007 17:18

durandal píše:Mě to táké dělalo, v nadhledu krasne živé barvy a expozice, po načteni do jakoby paměti, všechny nahledy ztratili barvu a upravila se expozice. Je to zpusobene přednastavenymi volbami při importu snimku do knihovny. Je to v položce dole. Snad to pomužea/quote]


jak se ta polozka jmenuje? nemuzu ji tam nikde najit co by to mohlo ovlivnovat
Lubosh001
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod USER47 23. 10. 2007 18:01

Lubosh001: Zkoušel jsi to, co je napsáno v tom linku ode mne?
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Canon77 23. 10. 2007 18:09

No ja s tym problem nemam. . . . tá polozka sa nachadza priamo pri inporte. . . das subor/inportovat snimky (Ctrl+Shift+I). . . vyberies snimky k inportu a tam mas informace a hned prve. . . ak sa nemylim ;-)
Canon77
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lubosh001 23. 10. 2007 18:13

USER47 píše:Lubosh001: Zkoušel jsi to, co je napsáno v tom linku ode mne?e/quote]


jo zkousel a nic
Lubosh001
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ku-fotak-chtik 26. 10. 2007 11:59

Mam uplne ten samej problem:
kdyz spustim jakykoliv program na RAW, tak pri loadovani kdy uz je videt fotka tak je krasne cista a kontrastni (tak jak jsem ji vyfotil) a po tom co loadovani skonci, tak jako kdyz na to natahnete sedivej filtr a pak me trva zbytecne dlouho nez to nasteluju, tak jak jsem to vyfotil, pomoci “Blackshadow-nebo jak se ta funkce jmenuje” a Contrastu. Dela vam to taky? Nebo je to jen problem cteni Raw v pocitaci a Nikonu D40 ? Mejte se a diky za odpovedi. Vim ze se to tady nekde zacalo okrajove resit v jinem topic, ale nedoresilo.
Jinak dela me to jak v Rawshooter,Lightroom 1.2 a novem ACDsee2, kde muze byt chyba?
:S
Nikon D40,setak Nikkor 18-55 a Nikkor 55-200 VR, Sigma 10-20 HSM ,polar.filtry.HOYA PRO 1D 52 mm a 77mm, Prechodove filtry HiTech + cokin drzak.
Stativ Manfrotto 190XPROB + MANFROTTO 486RC2.
http://www.trekearth.com/members/ku-fotak-chtik/
ku-fotak-chtik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ku-fotak-chtik 28. 10. 2007 19:34

Nikon D40,setak Nikkor 18-55 a Nikkor 55-200 VR, Sigma 10-20 HSM ,polar.filtry.HOYA PRO 1D 52 mm a 77mm, Prechodove filtry HiTech + cokin drzak.
Stativ Manfrotto 190XPROB + MANFROTTO 486RC2.
http://www.trekearth.com/members/ku-fotak-chtik/
ku-fotak-chtik
Návštěvník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků