Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Matess727 píše:Poraďe mi prosím někdo?Začal jsem fotit-jsem uplný začátečník.Pořídil jsem si Nikon D40-jelikož na to stačili mé finanční možnosti.Už jsem něco nafotil,ale nevím v jakém programu upravovat fotky.Zatím používám Adobe Photoshop, Zoner Photo Studio a Picture Project a vše to různě kombinuji.Potřebuji hlavně poradit, jestli na tom Nikonu fotit do RAWu-pak to upravuju v Picture Projectu,převedu do JPG,zmenším v Adobe a rámeček udělám v Zoneru.....přijde mi to ve výsledku ucházející.Jde mi o to, že je velký rozdíl v kvalitě při zmenšení do kolem 100kB v různých programech.Dokonce mi přijde i zmenšení ve Windousáckém malování docela ok.Asi žádný univerzální a nejlepší program na úpravu fotek nebude že?....pár lidí co znám to také takto různě kombinuje-je to tak správně?Dík. uffonek@seznam.czt/quote]
DíkyUSER47 píše:Matess: Musíš to asi nejdřív převést do osmi bitů a zajistit, aby tam nebyly vrstvy. Pak ti to jpg asi nabídne.a/quote]
Nikon Capture me nepresvedcil natolik, abych za nej dal ty 4000 co za nej tehdy chteli. PictureProject stoji podle me za houby, v tom neudela clovek v podstate nic krome davkovy upravy s plnou automatikou. Nevim jestli to tak jeste je, ale driv davali Nikoni k DSLR Picture Project, trial Capture a jeste po registraci nabizeli zdarma ke stazeni predchudce Picture projectu jmenem Nikon View, kterej tak desne ocesanej nebyl.zipiik píše:Jestli fotis na Nikonu do RAWu, na jehu upravu je dobry jeste Nikon Capture NX http://nikoneurope-cz.custhelp.com/cgi-bin/nikoneurope_cz.cfg/php/enduser/std_alp.php?locale=cs_CZ&bandwidth=broad&p_sid=rQokg3Ii. + eventuelne sada filtru k nemu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků