Stránka 2 z 3

Re: Luminar 4 čekání - vyplatí se?

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 1. 2020 14:06
od Ondrej Bobek
Tak to určite nemá robiť, skús klasiku - aktualizácie dosky, cpu, grafickej, Win, vypnutie/zapnutie grafickej v LR a PS, prip. aj kompletné preinštalovanie celého CC... malo by to ísť okamžite aj bez špeciálnej grafickej akcelerácie. Rozdiel vo výkone karty za 100€ a 2000€ je v tomto minimálny, podpora je skôr iba kozmetická.

Re: Luminar 4 čekání - vyplatí se?

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 1. 2020 14:21
od ForeignerOnEarth
Photoshop CC jsem už odinstaloval a z Adobe Creative Cloud jsem to nainstaloval znovu a žádná změna. PC jsem instaloval jako nové někdy začátkem prosince, všechno na nejnovější drivery od ASUSu, včetně hlídání aktualizací. Windows 10 Pro aktuální. Driver na grafiku aktuální.

Byly dvě nestandardní věci v instalaci:
chlápek z EIZO.CZ mě přesvědčoval, že k EIZO CS2420 monitoru musím koupit profi kartu:
https://www.czc.cz/hp-nvidia-quadro-p10 ... 32/produkt
a nikoliv kartu "herní", aby fungovalo 10-bitové zobrazení na EIZO monitoru, které podle něj bude mít dramatické zlepšení obrazu.
protože jsem mu věřil tak napůl, objednal jsem vedle téhle karty i levnější a podstatně výkonnější neprofesionální kartu:
https://www.czc.cz/asus-geforce-dual-gt ... 93/produkt
a měl jsem týden v PC obě tyhle karty současně a zkoušel jsem právě Photoshop na obě karty. To ale byla ještě "stará" verze ACR a zjistil jsem, že když nainstaluji na GTX herní kartu Studio Driver, tak se to pocitově v Photoshopu neliší vůbec nijak, ale střih videa ve Vegasu je s GTX podstatně rychlejší, než s Quadro. Tak jsem skoro dvojnásobně drahou kartu Quadro vrátil v limitu do CZC a nechal jsem si GTX 1650. No a v té době se zrovna upgradovalo dvakrát krátce po sobě Adobe Camera RAW a začaly velké potíže s posuvníky, které NEBYLY, když jsem testoval 2 karty!!! Jenže nevím, zda začaly po vyndání Quadro nebo po upgrade ACR. Tak jsem ve Windows a v Photoshopu zrušil 10 bitů, vrátil to na 8 bitů a na GTX 1650 jsem zrušil Studio Driver a dal jsem tam nejaktuálnější Game Driver. A nic.
Pak jsem zkoušel ty režimy graf, akcelerace v Photoshopu, ale prostě posuvníky jako kdyby byly přilepený.

Re: Luminar 4 čekání - vyplatí se?

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 1. 2020 14:29
od Davidof
Hm, to asi bude komplexnější problém :-(

Ještě k tomu ACDSee - když nalistuji třeba Synology nebo Capsuli - tedy velký mechanický disky, tak stejně ta základní struktura folderů naskočí celkem očekávaně rychle, jen se pak pomaleji generují ty Thumbnaily na Folderech.

Takže to vypadá, že i třeba s pomalejším a uspaným diskem to nabíhá mnohem rychleji, než píšeš. Rozhodně se pořád něco děje (jak říkal Donutil :-) ).

Re: Luminar 4 čekání - vyplatí se?

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 1. 2020 14:38
od Stan35
Ja bych zkusil test pamětí, popř. jestli je možnost dát jiné.
Ovladači GK si myslím to nebude i když čert ví, možná bych zkusil jinou GK, co to dělá
Test výkonu, teploty, stabilita při jiné zátěži. Jak jdou hry, pokud je možnost.
Třeba disky?
Zkusit obnovit systém ze zálohy?
Jako poslední kompletní reinstalace.

Re: Luminar 4 čekání - vyplatí se?

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 1. 2020 14:47
od ForeignerOnEarth
Davidof: no, mně už to asi 3 roky dokonce i po upgrade PC a po upgrade ACDSee Pro funguje takhle: obvykle vlezu do adresáře s fotkama pomocí Total Commanderu, vyberu fotku a protože mám pro JPEG přiřazený prohlížeč ACDSee, ACDSee se mně spustí v režimu View na tu fotku. Okamžitě a rychle. Posun PgUp a PgDown na předchozí a následující fotky taky bleskově. Jenže jakmile chci změnit adresář a přejdu do režimu Manage, kde je možné měnit adresář a koukat na náhledy, tak se to kousne buď okamžitě nebo se zobrazí ještě náhledy aktuálního adresáře a kousne se to jakmile chci ve stromu přejít jinam.
Tak to normálně ve Správci ve Windows sestřelím a Total Commanderem vlezu do toho adresáře a vyvolám prohlížeč. Jednou jsem měřil za jak dlouho to obživne a naměřil jsem 12 minut!!! Pak to normálně běželo jako by se nechumelilo. No a procesor se flákal, 80% paměti volné, .... Jinak fakt mám namapovanou většinu písmenek, něco na Synology adresáře a asi 4 písmenka na servery ve dvou firmách, kam se přihlásím pracovně vždycky jen do jedné přes OpenVPN nebo FortiClient či MicrosoftVPN. Takže prostě 2-4 písmenka logických disků mají nedostupnou cestu, protože ta externí síť není dostupná.
Jestli tohle zblbne ACDSee?

-- 20. 1. 2020 14:52 --

Stan35: PC jsem instaloval začátkem prosince a pokazilo se to tak po 7-10 dnech a i když bych zálohu toho systému asi našel, tak je to pro mě nepřijatelné, jelikož co se týče software pro pracovní účely, tak tam jsou to tak 4 dny instalací a konfigurací, to je úplně šílené, protože jsme rozkročeni přes několik různých vývojových verzí a to, co jsem od té doby odpracoval na instalaci, to fakt dělat znovu je šílenství. Nejstarší věci jsou 20 let staré a nejnovější 2 hodiny a musí to hrát dohromady. Děláme totiž 20 let na víceméně stejném projektu.

Re: Luminar 4 čekání - vyplatí se?

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 1. 2020 15:15
od Davidof
Já mám vždycky tři neaktivní síťový disky a ACDSee to nevadí, takže asi to bude někde jinde, bohužel.

Něco podobnýho mi dělal legální AutoCad, podezíral jsem ho z toho, že schválně dlouho hledá licenci, aby mě donutil přejít na vyšší verzi.

Tady něco podobného řeší

https://forum.acdsee.com/forum/main-cat ... ween-modes

Niže na stránce je rada o vymazání něčeho v registrech a zdá se že někomu to pomohlo.

(

#14
03-13-2018, 05:16 AM
Response times indeed are related to the number of catalogued items; we have roughly 250,000 items. However switching from manage-mode to view-mode or develop-mode shouldn't take more time than 2-3 seconds.

Answer times for searches are different. Years ago when we had 100,000 items it took 5 seconds (20,000 items/second). We currently have 250,000 items taking 25 seconds (10,000 items/second) before a small list of matches is found in quick search. This definitely is to long and I'm currently researching alternatives (again).

We've discussed splitting the db too, but in 80% of the cases we then would need to execute several searches: Out of the frying pan into the fire, aka nonsense :-)


Originally posted by NoCoKestrel View Post
...the time from Manage to View is about 3 sec, View to Develop about 5 sec. Those delays are MUCH more acceptable for throughput.
This indeed is acceptable and I guess the culprit lies in your registry, whatever it may be.

As next step I would return to your original login id.

Then run regedit (if UCA asks, login with your user id and pwd) go to [HKEY_CURRENT_USER/Software] and rename the whole "ACD Systems" path (e.g. "ACD Systems faulty").

Next start AC again. It will automatically recreate the registry as needed and load your old DB if its in the default folder. If not switch to your old db again.

This way you might lose some settings and templates but not the meta data of the files. To never ever lose AC meta data I suggest to embed all AC meta data periodically.

[fingers crossed]
Last edited by Emil; 03-13-2018, 02:25 PM. )

Re: Luminar 4 čekání - vyplatí se?

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 1. 2020 15:52
od Stan35
Chápu.

Jde o to vyloučit HW záležitost a pak se již jenom věnovat SW, což u tebe bude asi zajímavé.
Teď mě napadá:
Máš cache PS odkázanou na jiný disk a nastaveno max. využití RAM? Třeba jen 60%

Re: Luminar 4 čekání - vyplatí se?

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2020 08:20
od ForeignerOnEarth
Nastavení:
Nastaveni02.jpg


-- 22. 1. 2020 08:26 --

Odkládací disk mám D:, což je SSD stejný, jako jsou na něm RAWy, ale je to Samsung 970 PRO, který je lépe přizpůsoben k zápisu, než EVO, na kterém je C: No a E: je rotující disk.
Nastaveni02.jpg

Re: Luminar 4 čekání - vyplatí se?

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2020 13:09
od ForeignerOnEarth
Prosím, vidíte někdo na těch screenshotech problém? Dík.

Re: Luminar 4 čekání - vyplatí se?

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2020 13:21
od landov
Moje nastavenie
Obrázek

-- 23. 1. 2020 13:39 --

BTW: prave vysle aktualizacia PS na v.21.0.3, tak skus, ci ti to nepomoze.

Re: Luminar 4 čekání - vyplatí se?

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 1. 2020 01:42
od ForeignerOnEarth
Přikládám ještě seznam zařízení. Jo a předělal jsem výkon na totéž, co má landov. Chvíli se zdálo, že to trochu pomohlo, ale pak jsem zase čekal věčnost, než Adobe Camera Raw zjistil, že mám myš nad táhlem světel a že se snažím to táhlo chytit a posouvat ho třeba doleva.

Zarizeni.jpg

Re: Luminar 4 čekání - vyplatí se?

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 1. 2020 05:16
od Allydamm
Hledal bych problém jinde, než v tom co používá každý. Takhle narychlo google poradil vypnout Acronis True Image Active Protection, pokud tedy náhodou používáš nějakou takovou nestandardní službu zkus.

Re: Luminar 4 čekání - vyplatí se?

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 1. 2020 07:53
od Ondrej Bobek
Pozeral som fora a odpovede boli vzdy dve - bud ten Acronis (pouziva to tu niekto?) alebo ovladace grafickej karty. Uz sa tesim az si niekedy v buducnosti dokupim graficku kartu do PC, asi je to pozvanka pre vacsinu starosti s Adobe LR/PS...

Re: Luminar 4 čekání - vyplatí se?

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 1. 2020 13:23
od Ferin
Nebude problém spíš v té myši? ;-)

Po zprovoznění novýho počítače nevěřícně zírám, jak má bezdrátová myš neuvěřitelně trhaný pohyby, často nereaguje vůbec. Na starým počítači ok. Máte tucha, čím by to mohlo být? Přitom přijímač byl píchlej v rychlejším USB (3) než dosud (kde to navíc bylo břes hub a prodlužku).

Re: Luminar 4 čekání - vyplatí se?

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 1. 2020 13:33
od landov
S tym trhanim mysi som mal aj ja raz problem, vyskusal som vsetko a nic nepomahalo. Az nakoniec som skusil dat prijimac do ineho USB (mal som 2 prijimace vedla seba v USB: mys a klavesnica) a bolo po probleme. Akoby sa tie prijimace vedla seba rusili, alebo co.