fotofanda píše:Používáte někdo aplikaci Fotky na Applech a jak? Původně jsem myslel, že ji budu používat na všechny fotky, protože se mi moc líbí funkce Vzpomínky, ale teď to vidím spíš jen jako aplikaci pro již hotové, vytříděné a upravené fotky.
Mám úplně stejný problém jako Davidoff - jako jemu chybí RAW z R5/R6, tak mě pro změnu v Apple RAW chybí podpora Oly E-M1 mark III (dvojka či M1X je OK). Trochu to flákají (i když jsem zachytil i komentář, že to je spíš chyba výrobců foťáků, Apple přidává to, k čemu dostane podklady ve správné formě a neobtěžuje se vlastní analýzou RAW, není to pro něj priorita).
Jinak ale fungování Apple Photos vůbec není marné a posunuli to hodně nahoru a zrovna jako katalog to je možná k Lightroom nejlepší alternativa vůbec, ve zpracování RAW to u podporovaných foťáků taky není jen bezplatná náhražka, jde o dost seriózní aplikaci. A na sdílení je to vyloženě vydařené.
Mám teď předplatné LR zaplaceno na rok dopředu, tak neřeším, ale popravdě pokud by během toho roku postupně podpora nových Olympusů přibyla, tak se možná nad alternativou Photos plus nějaký specializovaný RAW konvertor (třeba DXO Elite) ke konci předplatného minimálně vážně zamyslím.
EDIT - ale poznámka pro Davidofa - kdy jsi to RAW R6 zkoušel? Tady se píše, že v únorové aktualizaci už R5/R6 přidali:
https://support.apple.com/cs-cz/HT211241 , je to docela nové info, tuším z 12.2.