lennyl_2 píše:Mirus1: ten OLED co pozeras ty, stoji teraz v zlave 1 286,10 €, oproti Eizo IPS 32"4k je to snad polovica ceny.
OLED ma podla mna lepsi-krajsi obraz ako IPS. ale treba sa pripravit na dve hlavne obmedzenia.
QuantumDot OLED (co je aj to MSI) ma pri pri bocnom svetle na obrazovku fialovy nadych folie na monitore.
takze treba vypnut svetla v izbe co svietia na monitor, alebo ich otocit inde a najlepsie zatiahnut zaluzie. vtedy je obrazovka paradna.
druha vec je vypalovanie pixelov, takze sa kazde 4hodiny pusta udrzba pixelov, trva to asi 6minut, pohoda.
ale je doporucene schovat ikony na ploche a schovavat aj spodnu listu (auto vysuvanie pri nebehnuti mysou).
- ikony moc nepotrebujem, staci ist na explorer a kliknut na zalozku "desktop", pripadne na chvilu dat zobrazit ikony na ploche.
- schovavanie listy je niekedy otravne, lebo ked daky program ma aktivne tlacidlo na spodu, nabehnutim mysi na tu cast plochy sa vysunie aj windows lista. treba znovu kliknu niekam na plochu programu a win listu schovat.
a doporucuje sa aj nechat na ploche windows iba ciernu tapetu. ja som si tam dal aktivnu tapetu, taky ten kozmonaut, co sa kupe vo vesmirnom mori, vyzera to nadherne a nevypaluju sa pixely, kedze sa stale meni obraz.
To že má OLED nejlepší obraz je bez debat. Díky absenci podsvícení u něj ani nejsou problémy s homogenitou či backlight bleed. Taky má obvykle daleko lepší antireflexní vrstvu (viz. recenze). Jedinný důvod proč jsem si ho nekoupil je to prokleté vypalování pixelů.
Nechce se mi stresovat všemi těmi ochranými opatřeními, které by stejně nepomohly, když velkou část času mám na monitoru zobrazené vývojové prostředí s ikonami a lištami, které jsou pořád na stejném místě. Jedině mít jeden monitor na běžnou práci a OLED na prohlížení a úpravu fotek.
Co jsem četl, tak někteří s citlivým vnímáním mají problém s tím, že OLED displeje nepatrně poblikávají. Já to naštěstí navnímám.
Jinak já si pod stromeček naježil dva studiové monitory (kvalitní repráky) a je radost mít k práci hudební podkres, kde jsou slyšet všechny detaily hudby. A díky basovému rozsahu je zvuk plný a přitom ne zahuhlaný, jak je to na levnějších reprácích.
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz