Stránka 1 z 2

svštlo světel v noci :D

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2007 12:26
od spirit
Zdravím, včera jsem amatérský zkoušel večer fotit noční fotky. Není to žádný zázrak,protože jsem to fotil Paňasem tz1čkou na program noční obloha. čas byl nastavený na 15s (jde jen 15,30,60). kratší (max.8s) jde jen s jiným programovým režimem (noční scenerie).. ale o co jde : Jak bych docílil, aby to světlo z pouliční lampy bylo "hezčí" ? ono to udělá škaredý svítící flek pokaždé. Celé to focení v noci je taková náhoda:D . Ale s takovým foťákem toho moc nejde. Jestli toho docílím nějakým filtrem , tak to jsem nahraný a budu se muset spokojit s tímhle :D ... a nebo fotit na kratší čas(který nejde nastavit) :D ..Tak teda co myslíte? .. jen mě to tak napadlo ...

(hlavně u těch vzálenějších světel,je to takové divné ..)

[img=http://ukazto.com/img_small/ulice-5wh1.jpg]

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2007 12:36
od USER47
Jestli myslíš takovou tu efektní hvězdičku, tak na tu se musí hodně přiclonit. S TZ1 si o tom můžeš nechat zdát.

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2007 12:43
od spirit
jojojo něco takového ...
no já to tušil, že to bude něco, co s tímhle nepůjde :D sakra :D ..nevadí, po tomhle foťáku toho člověk moc chtít nemůže :)

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2007 13:12
od Migg
Já bych malinko oponoval, i s UZtkem to jde, jasně,že to chce vysokou clonu, klidně max. vtip je spíš v tom kdy to půjdeš fotit a úplně v noci není nejmoudřejší, nejlépe za šera, v podvečer, když se malinko setmí, prakticky nejlépe v okamžik, kdy se světla rozsvítí /takže pokud u vás rozsvěcují pozdě je to značně ztížené - zpravidla na podzim a v zimě se to vychytat dá :-))/. Hlavně holt to nezkoušet když už je tma jako v pytli. Odkaz na malou ukázku, že to možné je / i když hvězdiček je tam pomálu, mě šlo o něco jiného, foceno UZtkem - Fuji S5500
http://galerie.zive.cz/showphoto.php?ph ... user=11293

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2007 13:14
od janfran
Zkus to nějak obejít- třeba při namáčknutí miř na nějakej zdroj světla (lampa), aby ten foťák nastavil vysokou clonu, pak teprve zamiř to co chceš vyfotit a domáčkni.

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2007 13:30
od Mobil-man
jestli muzes nastavit clonu, tak ji dej aspon na 6-8 ... pak to udela tu hvezdicku.
Aspon me to funguje uz pri 6,3 clone :D
Ale cas... musis mit tim padem vyssi

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2007 13:57
od spirit
nojooo, ale stímto foťákem to jde těžko, clona nejde nastavovat. Je to automat, a takhle s tím jde fotit jen v těch programech, které jsou prostě nastavené na pevno.... :) a tamto bylo focené chvíli po setmění no... jedině bych to ještě zkusil jak říká janfran, víc ale s tím fotákem nejde .. ;)

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2007 14:38
od USER47
Migg: S UZ to samozřejmě jde, ale ne s plně automatickým:).

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2007 14:39
od Miloš 66
Každý kompakt to dělá jinak mě to dělá až na f 8,

http://galerie.zive.cz/showphoto.php?ph ... user=48722

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2007 15:02
od Migg
no jo.... já až teď kouknul co to vůbec ten Panasonic TZ1 je, takže se omlouvám, tak nějak jsem vycházel podle sebe /když jsem poprvé kupoval foťák/ a přiznám se, že by mě nikdy nenapadlo koupit si něco co nemá režimy priorita clony, času a plně manuální nastavení....Takže se omlouvám, že jsem sem strkal nos, když nemám přehled. Teď se mi vybavuje měl jsem asi před týdnem v ruce nějakého Olympuse a chtěl jsem poradit jak fotit lépe a ukázat, že v režimu priorita clony by to pro danou uživatelku bylo nejpochopitelnější a nejsnažší, ale nenašel jsem ho tam. Jenže jsem si myslel, že jsem jenom tak blbej :-(( /pro mě jsou ty kompakty strašně nepřehledný pokud jde o menu a nastavování/, ale jak vidím ono se to fakt vyrábí. No jo no, v té teorii a technice jsem úplný boží hovádko :-DDD. Tak ještě jednou pardón a omluva za mou blbost.

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2007 15:08
od Miloš 66
Možná,jestli má program ohňostroj

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2007 15:25
od spirit
jo ohňostroj tam je. Ještě to chci někdy vyzkoušet na jiné programy co to udělá :D

migg : noo já už tady o tom foťáku psal několikrát v diskuzi, já ho nekupoval, vůbec jsem ho ani nemohl vybrat, takže s tím jaký je nic neudělám :) kdybych si kupoval fo´ták já, tak bych šel do fuji 6500 (často řešené v diskuzi) a nebo pan. fz50 (ten ale moc už není) jenže nejsou finance :D takže asi nic :D ....

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2007 15:56
od janfran
Kdybys prodal TZ3, mohl bys koupit S6500 z druhý ruky, nebo přihodit tak 2000 a mít novou.

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2007 16:00
od spirit
ja nevím, neska asi mají lidi ztmavený monitor :D nebo nějaký rozostřený :D ... já nemám tz3 .. mám tz1 :D .. a prodat to nejde , to jsem psal taky v diskuzi (ale to přiznávám,nemusel číst každý) .. to je něco jako služební fo´ták ... tak jak je služební telefon, služební auto, tak je i služební foťák :)

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2007 16:28
od janfran
Jo, to bude tim, že jak se mluví jenom o TZ2/3, tak jakmile přečtu TZ, už tu číslici prostě podvědomě vynechám.