S1II mají momentálně ceny podobné jako Z6III v začátcích prodeje, takže cena je v normě (nebo spíš adekvátní za tak pěkně vybavené tělo), čímž neříkám, že by byla nízká. Na druhou stranu těla na téhle úrovni už objektivně jsou pro většinu uživatelů bez omezení na dlouhé roky dopředu a pravděpodobně bude lehčí je přeprodat jako bazarovky. Např první gen Nikon Z těl se prodávají těžko, protože jejich AF nemá správnou pověst. Ze stejného důvodu bych už dnes nekupoval starší generace Panasonic těl jako nové/zánovní za ne zcela komfortní cenu, pokud bych nevěděl přesně, nač je mám a že je umořím roky používání. Sám jsem loni koupil Z7 první gen (skoro jako nový za 1/3 uváděcí ceny), ale mám ho jako speciál na krajinky a makro, zároveň mi slouží jako záložní tělo, které občas nutně potřebuju, má prostě svoji roli a je pro mě na některé věci jasná první volba. Důležitou podmínkou jeho smysluplnosti u mne je, že už mám Z6III, který mi pokrývá oblasti, kde potřebuju extra dobrý AF. Vnímám to jako dobré kombo za přijatelné peníze. Kdybych ale mohl mít jen jeden co nejuniverzálnější foťák, jednoznačně bych šel výš k Z8. Respektive ve tvém případě k S1RII. ...doufám, že je mému myšlenkovému pochodu rozumět