Davide a Patriku, chtěl jsem se zeptat, jestli by bylo možné zkusit, jestli eyeAF a nebo AF-C u R6 a R5 funguje a jak, při zoomování objektivu. Třeba když se ke mě blíží hafan mám jej na animal eye na 200mm a jak se blíží, aby mi celý zůstal ve frejmu, tak postupně odzoomovávám na 70mm při průběžném "kulometním" focení (třeba 5f/s).
Docela často jsem to při sportu používal, taky u letovek a tenkrát když jsem to zkoušel s AF-C u Soňáka ARii a též s A7Riii, mě to hodně zklamalo, když se AF-C se zoomem nechytalo ani na rychleji kráčející osobu proti mě. To byl jeden z několika důvodů, proč jsem na Sony nepřešel a pak u dalších bezzrcátek ani nezkoušel. třeba 7RiV to už má přes eye AF vyřešeno, to nevím. R-ko, co jsem měl doma s tím mělo taky problém, ale to je už více než rok a třeba nějaké aktualizace to pořešili...
Samozřejmě si to zkusím, až budou foťáky běžně v prodeji, ale pokud by jste měli možnost, docela by mě zajímalo jestli a jak to jede... díky

Jo koukal jsem na posouzení zoomu RF 100-500 Jaredem a docela mu věřím, že je to fantastický objektiv

P.