pemar píše:Zrovna Adobe, který vy všichni používáte, má na třídění velmi dobré nástroje. Každopádně mi přijde jako výhoda mít všechny fotky nachystané v Lightroomu a moci je upravovat z jakéhokoli zařízení.
Apple mi je necpe hned to Adobe nebo na Flickr, mám je ve Photos, mohu je přetřídit.
Co mi přijde jako velký průšvih, to je ten fakt, že Canon ztratil fotky zákazníků.
Tohle by bylo spíš do jiného vlákna, ale musím říct, že osobně mám s tím "cloudovým LR" docela problém - funguje dobře, ale vnucuje jedinou možnou logiku, fakticky vše v jediném katalogu jen s logickým dělením a ke všemu mají vyloženě zmrvený případný přechod mezi LR CC a Classic a o jiných variantách přístupu už lépe vůbec nemluvit.
Za mne souhlas s tou výhodností úpravy odkudkoli, to ano, ale aspoň pro mne vidím bohužel zatím u LR CC dost nedotažeností, které nedokážu zkousnout.
Zpět ke Canonu - podle mne je image.canon cílen dost jinak než věci od Adobe či Apple, spíš taková online záloha z konkrétní akce ve stylu "temporary", prima třeba na přenos fotek do agentury/redakce při akci, kde fotí více lidí atd. Na tohle to nevypadá špatně, jen se jim "podařilo" dost dětských nemocí - nějaké ztráty fotek "samy od sebe", pak měli průser s hacknutím a únikem informací atd. Až si to sedne, tak to asi v některých případech marné nebude i když nutno dodat, že počet situací, kdy to bude opravdu přínosné, je na diskusi (typ akce, dostupnost datových připojení atd.).