Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
pemar píše:Do servisu.
Porovnání AF Z6 a Z6 II:
https://froknowsphoto.com/z6iiunboxing/ ... CkzJSBn-_k
pemar píše:Znalost produktu je u prodejců (čehokoli) na nízké úrovni, čím dražší produkt, tím je to horší. Na úroveň prodejců Megapixelu jsem si opakovaně stěžoval a několikrát přišli o kšeft, koupil jsem jinde, protože mne jako zákazníka svým přístupem vytočili. Obvykle jsem jim to barvité popsal do jejich dotazníku spokojenosti nebo jsem si stěžoval na jejich vedení, pak obvykle následovala snaha o nápravu. Do Megapixelu ale stále ještě chodím, i proto, že vedle v restauraci dobře vaří.
O výstupní kontrole Nikonu nemám vysoké mínění, každé tělo a objektiv minimálně hodinu zkouším.
Dolgor píše: Když závadu na svých tělech dobře zdokumentuješ, tak ti ji uznají. Prohlásit, že kvůli jejich přístupu to ani nebudeš zkoušet... Můžeš zkusit Víděňský servis, který má (u nás) lepší pověst. Mimochodem, můj kamarád canonista svoje věci také posílal do rakouského servisu, kde měl mnohem lepší zkušenosti.
K přílsušenství třetích stran asi tolik. Koupil jsem Sigmu 180/3,5 macro HSM. Asi 20 let starý model. Na DSLR fungoval AF v režimu přes OVF, ale nefungoval v LV. Na Z je objektiv již jen MF. Je to chyba Nikonu nebo Sigmy? Podle mne jednoznačně Sigmy. Ten objektiv stával kolem 40 tisíc Kč a býval k dostání i po uvedení Nikon těl s LV, přesto se Sigma neobtěžovala nabídnout zákazníkům nový FW, který by zajistil plnou kompatibilitu. Měli přeci už nový model. Vedle toho mám Nikkor 105VR micro, koupil jsem ho v roce 2006, funguje mi plně i na Z. V minulosti jsem měl Tamron 17-50/2,8 pro DX DSLR. Objektiv byl velmi ostrý nad f/4, konzistentně dělal světlejší fotky než Nikkory, občas výrazně přeexponované (na D80 problém), takže clonový mechanismus pravděpodobně nic moc. Krom toho objektivu časem upadla špatně přišroubovaná přední čočka a přesnost ostření šla výrazně dolů v jen trochu horších světelných podmínkách. Časem jsem ho vyměnil za použitý Nikkor 17-55/2,8 a najednou přesné expozice a AF spolehlivý v o 2 EV horších podmínkách. Tamron byl fajn za tu cenu (3x levnější než Nikkor), ale ne bez vad.
pemar píše:To mi smysl dává a třeba to někdo i před koupí zkusí a odhalí, ale v tomto případě zatím všechno nasvědčuje tomu, že je to ojedinělá závada.
Já jsem v tomto ohledu docela opatrný, protože nechci řešit výměnu zboží, ale nedělám si iluze, dnes je to všechno plné laciné elektroniky a narychlo vyvíjeného softwaru a nemá smysl očekávat, že u levných modelů bude nějaká kvalitní mechanika, pečlivá montáž nebo kontrola kvality. Prostě se to chrlí, prodává se přes nízkou cenu a když se něco pokazí, tak se to buď opraví výměnou (když je to v záruce) nebo to zákazník vyhodí a koupí nové (po záruce). Dnes je elektronika příčinou fatálních závad skoro u všech výrobků, ve kterých je, to nejsou jen fotoparáty.
Dnes jsou krámem plným elektroniky bohužel i zrcadlovky, není volba, něco jako plně mechanický Zenit se dnes koupit nedá. Lidí chtějí funkce a levnější foťáky a to je cena, kterou za to platí. Já mám v tomto ohledu štěstí, zrcadlovky od Nikonu mi zatím fungují s minimem závad, musím to zaklepat.
pemar píše:U téhle závady vidím problém v reprodukovatelnosti, jinak bych to směřoval na výměnu výrobku za to špatné exponování. Třeba to jiný kus dělat nebude.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků