Já se naštěstí pasoval na fotografa sportu i WL, takže si ty důvody nemám problém najít :-)
Ještěže nefotím krajinky, to bych si musel přiznat pravdu.
Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Davidof píše:Já se naštěstí pasoval na fotografa sportu i WL, takže si ty důvody nemám problém najít
Ještěže nefotím krajinky, to bych si musel přiznat pravdu.
Dolgor píše:Na DSLR se často nedařilo zaostřit kvůli rychlé změně roviny ostrosti od středu. Velké AF body kvůli tomu dostávaly nepřesnou informaci a mimo ostrou středovou oblast často míjely fotofgrafem zamýšlenou rovinu. Na ML s malými body ospdaf nebo dokonce s pin point tohle odpadá a objektiv je velmi spolehlivý. Za Skovými skly pokulhává hlavně v rychlosti. Tohle se obecně týká asi všech DSLR systémů a jejich charakterních rychlých skel.
Dolgor píše:...většina fotek je přes LCD, foťák těsně nad hladinou, pozice na bobku. Podobnou perspektivu s DSLR lze fotit v leže přes hledáček, ale naložit se do vody se mi nechce
pemar. píše:Vaše nadšení nad MILC nesdílím, hledáčky počínaje a AF konče, jejich výhody typu video, stabilizace nebo malé rozměry pro mne nejsou důvodem k jejich adoraci.
Ano Z9 funguje k mé spokojenosti a ano, má výklopný hledáček, ale pokud jenom trochu více svítí slunce, tak je lepší si lehnout na zem a dívat se do hledáčku.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků