od pemar 10. 11. 2019 20:03
Já nevím, jestli jste ti Z50 viděli naživo, ale velikostně je to spíše ta D3500. A ten objektiv mi také více pasuje do té třídy D3500, minimálně světelností, i můj setový NIKON 18-105 mm f/3,5-5,6 G byl na konci světelnější. Snímač je z D500/D7500, to je fakt, ale dříve se také stejné snímače dávali do řady 3xxx, 5xxx i 7xxx.
Podporuje to jen UHS-I, nejkratší čas to má jen 1/4000. Co jsem viděl, tak EVF je horší, počet ostřících bodů je také menší, než u Z6, buffer je někde mezi 35 až 40 snímky, což o kousíček více než má D7500 nebo D750, na sportovní fotky to stejně nebude, tohle není konkurent D500.
Takže já to vidím tak, že je to rozměrově malý a lehký foťák, ano, má 4K video, ale má všechno ostatní cca jako prehistorická D750, jen snímač má o třídu horší. Nativně jsou jen dva nesvětelné zoomy a drahé S-kové skla, takže smysl dává používat F-bajonetová skla přes adaptér, třeba G-čkové skla, pokud už je člověk má. Takovouhle bezzcadlovku jsem si představoval před lety, že by mohla vdechnout nový život sklům, co jsem si koupil k D7100 a D50, hračička na cesty, dvojset. Teď říkám pozdě a je to drahé, za tyhle peníze budou brzy FF bezzcadlovky (minimálně ty starší generace).