Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
S pevnými sklami sa moc netreba báť. Môj PEN je staršia generácia a fotil aj v takýchto podmienkach:Mogen píše:jít s tím někam do akce, kde chci a očekávají výsledky (viz kulturní akce), tam bych se s tím možná trochu bál
talin píše:Pokud jde o obrazovou kvalitu, tak Oly má více detailů. To je fakt, že Fuji dost necitelně odšumuje. Výhodou je zase, při vyšším ISO méně šumu. Ale to ostření při horších podmínkách...Na rychlost ostření není dobré zapomínat. To je u Fuji děsně pomalé. e to fakt bída u některých objektivů. Ono je to vlastnost všech Fujin, i když dělají co můžou, tak hrozně zaostávají za konkurencí. Zde se můžeš kouknout na Dprewiew a hned budeš vědět která bije.
http://www.dpreview.com/reviews/fujifilm-x-t10/8
Oly má voděodolné tělo. O kvalitě videa raději nemluvě. Tady má Oly podstatně navch. Navíc Oly má dotykový displej, takže stačí tuknout kam potřebuješ a okamžitě změníš ostřící bod bez zbytečného výběru přes menu. Další věc je absence vysokorychlostní synchonizace. A opravdu velký cenový rozdíl mezi objektivy obou značek. Oly má 5 osou stabilizaci, takže kupuješ objektivy bez stabilizace, což samozřejmě docela solidně snižuje cenu.
Mě osobně přijde ergonomií více profi Oly. Fuji fakt vypadá jak hračka. Ale to je jenom dojem.
K X T 10 tuším nelze připojit grip s baterií. Tohle vše je dobré pečlivě zvážit.
Nemá nič .. iba jeden => teda máDolgor píše:Olympus proti němu nemá co nabídnout (všechny základní zoomy kromě 12-40/2,8 nesnesou srovnání). Pro mě je tenhle zoom důležitým faktorem, proč jsem zakotvil u Fuji
No a toto je najväčší prúser u Fuji:Dolgor píše:mám X-E1 jako druhý lehký foťák vedle DSLR
Čítal si vari niečo zlé o 14-150II? Na 10x zoom už prvá verzia nebola zlá, druhá je opticky ešte lepšia.Dolgor píše:Přijde mi, že Oly univerzálně použitelné zoomy neumí
Okrem hlavného menu má Olympus ešte bočné menu a SCP (Super control panel: ktorý je defaultne vypnutý). Tie sú tiež jasné a priamočiare. Dokonca aj to menu má svoju logiku (písal som v článku).Dolgor píše:Jako nikonista jsem mnohem spokojenější s jasným a přímočarým ovládáním Fuji .. Olympus je pro mne chaos - ovladače i menu.
om1ci píše:na X-T10 sa da naprogramovat 7 tlacitok.
Ak nemas moznost si ju osahat, tak si aspon stiahni manual a popozeraj.
Mozno sa nieco dozvies co by si potreboval.
manual v cestine mam tu: (velkost cca 21 MB)
http://www.jbalaz.sk/technika_f/X-T10_CZ.pdf