Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Radek71 píše:Ano, zaverku, zejmena elektronickou jsem myslel z legrace, nikdy jsem neslysel ze by nekdo resil lamani o zaverku. Coz neznamena, ze to neexistuje, nejsem znalec difrakce, respektive fyziky. Ja vubec nemam s difrakci problem, asi vyjedu makro s F32 pro jistotu vecer, muzeme se kouknout. Jedine vady co jsem kdy resil, byly deformace kraju sirokych ohnisek. To mne trapi, zbytek je teorie.
Ondrej Bobek píše:edit: tu je v dolnej polovici kalkulacka, kde sa da jednoducho vyratat: http://www.cambridgeincolour.com/tutori ... r-size.htm
neviem ako presne je to, no na predstavu fajn![]()
Oly 16Mpx zacina na f7,3
Nikon 24Mpx na f7,4
FF s 50Mpx na f7,8
Petr Luňák píše:Prave jsem ti dokazal, ze Nikon umi JPEG doostrit minimalne stejne, jako Olympus. Takze dodorzis, co hlasas na svem blogu, nebo budes delat mrtveho brouka?Ganec píše:Každý môže vyjadriť svoj názor k môjim článkom. Ak by ste mi dokázali, že je v nich niečo zle, nemám problém ich opraviť.
Ganec píše:Petr Luňák: kde v článku to píšem?
Zacituj, aby som vedel, čo mám opraviť!
(takto fakt neviem)
Zle to chápeš. Vidno to už aj na tom, že si reagoval na môj príspevok o článku reakciou na text z fóra.Petr Luňák píše:takze ve foru lhat muzes, to pod tve jmeno nepatri, chapu to spravne?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků