Ondrej Bobek píše:Olympus nemoze mat lepsi obraz ako Nikon
Fakt nikdy?
Ani keď sa nasadí horší objektív? Aj keď fotograf spraví chybu? Alebo foťák zvolí menej optimálnu expozíciu? Aj keď nastane roztrasenie z mechanických dôvodov? Aj keď foťák zaostrí nepresne? Aj keď nepoužije stabilizáciu? Aj keby sa použila clona, na ktorej má horšiu ostrosť? Aj pri horších algoritmoch? Ani keď Olympus optimálne vyprodukuje hi-res shot?
Ondrej Bobek píše:Vzdy bude vo vyhode Nikon a casom sa ta vyhoda nestrati, lebo fyzicky rozdiel ostane rovnaky
Toto som nikdy nepopieral .. no ale tú výhodu má aj nad Canonom, ktorý má tiež menší snímač!
(no zdá sa, že tím, čo ho majú to vôbec neprekáža, ani predajom)
Ondrej Bobek píše:Na tom by som staval tie obhajoby a nie na prekrucaniach za kazdu cenu...
Ja vari niečo prekrúcam?
Veď len konfrontujem (donekonečna omieľané) tvrdenie od ForeignerOnEarth, že vraj Olympus patle.
Keď z toho Mikeczcz vyvodil, že Olympus je vlastne najlepší

, je len jeho problém!
Že som popri analýze tom zistil, že mu Nikon tiež nemá čo vyčítať je zase problém Nikonu.
Že Lotrandor za všetkým vidí "lživý marketing", to skôr spôsobil FOV, keďže o tom furt píše.
Nezvaľuj to na mňa...
ForeignerOnEarth píše:Pokud někdo testuje a recenzuje objektivy, případně těla tak, že na jednom těle to špatně zaostří a ještě roztřese, tak je to vůl a ne recenzent.
A čo má robiť, keď nemá inú možnosť (keď už raz má nejaký foťák, tak ho len tak nemôže vymeniť za najlepší), lebo nemôže nastaviť microadjustment ani predsklopiť zrkadlo? (lebo ich testovaný foťák nemá)
Uvedom si, že len málokto je taký ako ty:
- čo vždy vyberá zo 7-mich kusov ten najostrejší
- čo ako prvé čo urobí po nákupe je, že objektív pošle do servisu na skalibrovanie
- čo dlhé týždne dolaďuje nastavenia tak, aby mu to konečne aj fungovalo tak ako má
- a že recenent, ktorý to neurobí - len kvôli tomu nie je vôl!
=> proste: že sa teoreticky dajú dosiahnúť tie najlepšie výsledky je síce pekné, no v praxi sa to nemusí vždy poradiť dosiahnuť!