CSC nejsou tak strašný jak se někteří snaží dokazovat. Podstatný je na co !ronybert píše:Děkuji za názory, asi dám za pravdu kozakm a koupím zrcadlo je to jistota .
PS: snad už odostřeno.
Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
CSC nejsou tak strašný jak se někteří snaží dokazovat. Podstatný je na co !ronybert píše:Děkuji za názory, asi dám za pravdu kozakm a koupím zrcadlo je to jistota .
V NB jsem si vůbec nevšimlForeignerOnEarth píše:Pavel Breit: takovýhle kontury od přeostření už dlouho nikdo nedal.
ForeignerOnEarth píše:ronybert píše:Porovnával jsem stovky fotek chci si koupit M52 ,ale zdá se mi ,že fotí dobře jen do 10 metrů
dál je to takové rozmázlé neostré v cenové skupině s Nikonem 7200 a Sony 7 asi nejhorší tak tedy
nevím jak se rozhodnout. poradí někdo. děkuji.
Olympus JPEG i Olympus konverze RAW skutečně vyrábí naprosto šílenou texturu, hodně rozpatlanou. Některé značky podobně rozpatlávají šum, Olympus to bohužel rozpatlává i když tam šum není. Spoustu lidí tohle buď nevidí, nevnímají nebo je jim to jedno. Jakmile to vnímáš, tak se s tím smíříš hodně blbě. Pak nezbývá než konvertovat RAW v něčem jiném, třeba v Lightroomu, ale z toho foťáku snímek s rozumnou texturou nedostaneš.
Jak píšeš, že fotí hezky jen nablízko a ne do dálky, to je přesně ono, ale ono jde ve skutečnosti o něco jiného. Jde o výrazný kontrast versus slabý kontrast. V dálce je prostě slabý kontrast, takže tam nejsou tak výrazné hrany, aby dominovaly natolik, že to rozpatlávání jakoby skryjí. On Olympus ten kontrast od určité úrovně nahorů hodně zesílí a dolů rozpatlá. Pokud je tam hodně silných kontrastů, obrázek se zdá být odtrý, protože je tam hodně zesílených hran. Jakmile máš na obrázku jen samé slabé kontrasty, jako třeba tráva či les v dálce, pole, zamlžená krajina. ale i srst zvířete na střední vzdálenost a podobně, výsledek je děsivý.
Nalcom píše:Tohle jsou úplné nesmysly. Naopak, Olympus jako jeden z mála zachovává většinu detailů. A hlavně má čistý RAW. Hlavně něvěřit hned všemu, co kdo plácne na fóru. O bezrcadlech panují takové fámy, že se nestačím divit. Ty zaostávají pouze z hlediska kontinuálního ostření. Pokud nefotíš sport či rychlé akce často, tak je zrcadlo zbytečné. Nic tím nezískáš. Jen pár kilo navíc...Obrazová kvalita bezzracadel je srovnatelná s APS-C i FF.
Pavel Breit píše:V NB jsem si vůbec nevšimlForeignerOnEarth píše:Pavel Breit: takovýhle kontury od přeostření už dlouho nikdo nedal., chce to správný monitor.
.. alebo si pozrieme porovnanie na úplne rovnakých záberoch. Napríklad:bob222 píše:Odšum olympusu skrátka patle, môžeme proti tomu protestovať, môžeme s tým nesúhlasiť ale to je tak všetko čo s tým môžeme robiť...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků