Davidof píše:Tohle bude taky zajímavý.
Rozhodně bez ambassadorů to podle mě mohou zabalit, není lepší reklama, než fotky někoho, kdo to umí.
Spousta z nich je hodně aktivních, je vidět, že je to baví.
No já jsem v celé této záležitosti takový "umírněný realista", tedy nezastávám ani ty vyloženě optimistické ani ty extranegativní názory. Dostupná fakta a oficiální vyjádření, stejně jako některé statistiky prodejů mne v tomto umírněném názoru celkem utvrzovaly.
Co mne ale trochu zaráží a možná i posouvá na tu "negativní stranu" je prakticky naprostá absence nějakého marketingu ze strany JIP - čekal jsem, že po tom finálním podpisu v září využijí zbytek času do konce roku k více mediálním vystoupením s cílem všechny dále uklidnit, možná i rovnou zahájit kroky k posílení ambasadorů atd., ale tohle se nekoná.
Přirozeně to může být (a asi i bude) klasická japonská konzervativnost, kdy nechtějí začínat v předstihu, ale pokládám to za chybu. No a pak je tu ta horší varianta, že...
Přitom by se bylo od čeho odrážet - z masovek byl například na dpreview až nečekaně hodně dobře hodnocen E-M10IV - hodnocení "runner-up" není úplná maličkost, viz https://www.dpreview.com/articles/05919 ... 0?slide=15 . Pro náročné pak je bez diskuse výborné přijetí obou dlouhých zoomů - jak dostupný 100-400, tak profi 150-400.
Škoda...