Obecně větší těla s pořádným gripem pro ruku (a případně i přidaným či integrovaným vertikálním) jsou k nezaplacení pro větší skla, kdy to zvedne jistotu držení. Tady moc nezáleží na velikosti snímače, princip je stejný.
Pro různé streetphoto i cestování podle mne pojetí E-M5 smysl má, mám tu vedle sebe E-M5II a několik "jedničkových" a kompaktnost M5 je opravdu příjemná a rozdíl to je, leckdy potěší i menší hmotnost atd.
Osobně si myslím, že Olympus tuto třídu flákal ke konci své existence pomalu nejvíce, tvůj E-M5III je defakto na 100% převzatý E-M1II a bohužel navíc vestavěný do horšího těla než předchůdce, výsledkem je přístroj sice určítě dobře fotící, ale bez nějakého "cool bodu".
Pokud by nyní OMDS přineslo nový model, tak by to i ve spojení s některými kompaktními skly (tebou zmíněný 12-45/4pro nově doplňuje i 40-150/4pro) z mého pohledu určitě dávalo smysl.
Pro OM (a MFT obecně) reálně dávají smysl dvě oblasti - jednak rychlé WL/bird s teleobjektivy, kde je crop spíš kladem, to celkem splňuje OM-1 no a pak právě něco pro "lehký hodně kompaktní travel", kde by se hodila nová pětka.
Nezbývá než se nechat překvapit, v poslední době bych řekl, že byly dojmy z novinek spíš pozitivní (OM-1, 40-150/4 i nyní 9mm od Panasonicu), tak to snad vydrží

Edit - koukám, že v části příspěvku mne předběhl fidko