Jenže je tam stejný snímač, co má OM 1
https://thenewcamera.com/olympus-om-5-m ... st-rumors/Tak snad aspoň cena bude zajímavá.
Gabriel Noga, to video ohledně Olympusu/OM jsem neviděl celé. Jen některé pasáže. S tím co mluví o Olympusu se dá souhlasit. Oni udělali několik chyb,ale přijde někomu, že OM se nějak podstatně liší? Jinak já nejsem negativista, že bych viděl budoucnost černě, ale zase ji nevidím nějak růžově. Viděli jsme, že prodej bezrcadlovek šel nahoru, tak snad se s tím sveze i OM.
Já vidím u OM rozdíl v marketingu - více akcí, cashbacků a taky investují do vývoje - nové objektivy, aktualizace minulých. Jinak ten marketing by měl být o tom, že předvedou všechny výhody, nějaké srovnání mezi FF. Zmínit pozitiva oproti FF. A tím nechci zakrývat, že má MFT menší DR a absenci odpovídajících světelných skel. Ale je toho hodně, co má nabídnout. A myslím si, že dobrý marketing může získat nemálo fotografů co mají FF, aby si OM pořídili na cesty, nebo právě na WL, nebo třeba i na stree foto.
Já bych byl pro trvalé snížení těl místo těch častých cashbacků, aby ty ceny byly zajímavější pro nové zájemce, kteří právě vlastní jiné systémy a hlavně pro ty, co to myslí s focení vážně a hledají něco na začátek. Ceny objektivů bych klidně i ponechal + ty cashbacky, ale ceny těl určitě ne. A hlavně nerecyklovat.
Doufejme, že další nové tělo bude mít novější snímač. Ohledně rozlišení. No, těžko říct, zda nahuštění tak malého snímače nebude v mnohém ke škodě. Aby nebyl RAW převodník nastavený na silné odšumy už od základního ISO. Pokud by měl mít snímač MFT 40 mpx, tak to chce nějaký nový typ snímače, co to aspoň trouchu obstojně zvládne.