Highres z OM se jako RAW musí zpracovávat se zásadně jiným nastavením doostření, mám na to v LR preset. Jestli si večer vzpomenu, tak pošlu screenshot. Bez toho je výstup dost nepoužitelný, aplikace triviálního presetu to ale napraví.
U G9II jsem se o highres nezajímal, ale běžné RAW docela ano a vidím to malinko složitěji. Podle mne je snímač v G9II opravdu super třeba na krajinu na nízkém ISO - o 25% vyšší rozlišení a začíná nativně na ISO100, kde má proti OM1 o dost lepší DR a taky větší barevnou hloubku. Při dobrém zpracování (zas neuškodí trochu poladit presety) je při nižších ISO proti OM docela jasně lepší.
Je ale fakt, že na vyšších ISO je to zase spíš naopak - šum o něco vyšší, asi se i o trochu hůře čistí a vyšší rozlišení atd. už se tolik neprojeví, ve výsledku by tady už ve valné většině případů vyhrál OM-1.
Bohužel mi z toho vychází jediné opravdu nekompromisní řešení pro široký rozsah motivů - mít ty přístroje oba
Což není právě vždy ideální...
EDIT ještě poznámka - já bych zrovna teď chvíli počkal, prakticky jistě bude uveden OM-3, termíny padají 5.2. či 15.2., ale každopádně jsou to jen malé jednotky týdnů. Není moc jasné, co to vlastně bude, může to být i totální zklamání, nicméně některé možné varianty určitě zajímavé jsou. A je to fakt už za chvíli...