Ten chalan mi robí nervy

.. Pozerať jeho fotky a chápať že aj s jeho technikou to nedám ani na 50% je frustrujúce..
Vratim sa k 100-400 x1, 4 dosah super.. Ostatné menej.. Na test bolo cca 20 min keďže u nás v obci pod kopcom je asi 2 hodky svetlo a vrabce na porovnamie funkčnosti v praxi sa dobre kryli alebo hneď zdrhli..
Ale Rozpíšem:
+
Dosah
ostrosť bad očakávanie dobra pri zaostrení
A som skončil

-
Účinok stabilizácie skôr mínusový.. Obcas ako keby nebol..
Clona 9 je hraničná až pri slabsom svetle neakceptovatelna na tom ohnisko kvôli zladenosti casu a iso.. Teda kratšie casy na pohyblivé mršky - dlhsi cas pohybova neostrost + moje ruky
Presnosť ostrenia.. Bez tc pri afc 80%.. S tc cca 30%..veľa odpadu.. Pritom bola seria a lietalo to jemne dopredu dozadu.. Z 7mych jeden ok.. OMG
Mal som jeden krasny zaber.. svetlo a ani jeden ok ostrostou.. Vymazal som frustrovane uz vo fotaku.. Chyba.. Na ukazku mohla byť .. Mozno na druhej karte zostal.. Pozriem doma..
Zaver.. Radsej bez tc toto sklo alebo pripraviť si podmienky.. Stativ (monopod), priestor na vyckavanie, dosť svetla..
K spominanej siročine..
Čo samy 7.5..až na skreslenie čo dava je fajn.. Mam jeden neuoraveny vycvak z bytu..aj svetlo relatívne zvlada
Moj pohlad vo svetle 100-400 na 150-400 s 1.25..je to super sklo a vedel by som ho využiť asi dobre