Problematických je/bylo několik objektivů, teď už je z hlavy všechny nevypotím, ale docela profláklá byla (snad už není) 8-18 a její problém s decenteringem.
Tuším i ta 100-400 má svoje mouchy, ale ty souvisí především s konstrukcí.
Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
To sedí aj podľa DxO marku: 15/1.7 je na 6 mieste (17/1.8 je na mieste 7)Amalary píše:Scuti: pokud ti to ohnisko vyhovuje a nechceš jiné, tak bych to asi neřešil. Pokud na ohnisku až tak netrváš, stojí za to si to porovnat s tím Panasonikem 15/1,7. Já jsem si vše oč jsem měl zájem testoval na prodejně se zkušební tabulkou. V Megapixelu mají i svojí velkou testovací tabuli. Doma jsem si udělal po vyvolání rawů výřezy a porovnal si to. Co jsem zkoušel tu Oly 17, tak opravdu byla na otevřenou clonu slabší.
Aj ja by som rád videl ten rozdiel v priamom porovnaní .. ale videl si niekde také porovnanie u PRF-D46 PRO?Amalary píše:testy DxoMark nesleduji, zkouším osobně a popravdě, jsou mi sympatičtější ty testy, kde mají jasně ukázané fotky pro porovnání, než nic neříkající čísla, kdy ani nevím, podle jaké metodiky ty testy dělají.
Filter môže ostrosť zvýšiť: keď odfiltruje "to neostré" .. tak ostane len to ostréAmalary píše:Ano, kontrast, souvisí s ostrostí, ale ve smyslu zvýraznění barevného podání kresby. Myslím, když to řeknu jinak, sytější barvy se zdají jasnější, ostřejší. Jak jsem psal, kontrast snadno upravíš v editoru, kvůli tomu bych ten filtr určitě nekupoval. Ostrost to logicky nemůže zvýšit, když je to jen filtr, tedy sklo, bez optiky.
Ganec píše:Filter môže ostrosť zvýšiť: keď odfiltruje "to neostré" .. tak ostane len to ostré![]()
rodri píše:Zbyňku, už jsi testnul EM-5 III? Jestli ano, poreferuj trochu. Dík.
Ferin píše:Trochu ve stylu paniček, co si k rukavičkám dokoupí i auto v identickým odstínu? ;-D
Ganec píše:Amalary píše:Filter môže ostrosť zvýšiť: keď odfiltruje "to neostré" .. tak ostane len to ostré![]()
Aj ja to tak mám:Dolgor píše:Na některé sestavy se dá sehnat taštička tak akorát, ale o chlup větší tělo už se do ní nevejde.
Fidko píše: Jediny problem je len ta konstrukcia a ze sa "rozpada".