Kdyby do Šantovky jel někdo odsud,tak se můžeme domluvit v Šantovce na pokec...

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Grimjaur píše:Nevim kdo kde psal ze je 12-60/3,5-5,6 nic moc. Vsude je to vysoko hodnocene sklo. Prakticky muzu srovnat sve dva kusy s 12-40 od oly a co do ostrosti je to dost srovnatelne. Ale treba jsem mel opet smulu na dobre kousky. Uz jsem se tu dovedel i takove perly, ze 12-40 stoji taky za houby. No vyhazovat nebudu zatim zady
Grimjaur píše:Nevím co by mě mělo vadit. Je to vynikající sklo ve své kategorii, tedy kategorii skel se světelností 3,5-5,6. Mám dvě, protože používám dvě G80 (plus Oly a další panas), olympusí 12-40 na to ani nedávám, protože to maluje podobně a pro natáčení se hodí dvojí stabil objektivu a těla foťáku. O žádné slabině nevím. Ostření, stabil, kresba, rozumný rozsah ohnisek. Oba kousky jsou naprosto stejné co do kvality.
https://www.youtube.com/watch?v=iXRLseaTpgY
Ještě poznámka. Zastávám názor, že je dobré se vyjadřovat k věcem, tehdy, když to mám prakticky potvrzeno, nejlépe v delším časovém horizontu. Vyčteninám, někde od někoho přisuzuji nulovou hodnotu. Proto jsem reagoval, ale to si neber osobně. Pochopitelně, že existují rozdílné úhly pohledu, ale zároveň je fakt, že někteří mudrlanti se pinoží po detailech, nic jim není dostatečně na výši, ale ve výsledku to je vlastně jedno, páč kloudný výsledek nikdo nikdy neuvidí
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků